Berghuis: 'Ik dacht, ik geef het moment gewoon aan'

Steven Berghuis was zaterdagavond met twee doelpunten belangrijk voor zijn club. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van Heracles Almelo. Drie belangrijke punten in de strijd om plek drie. 'Heel goed, omdat AZ ook verloren heeft, we slaan een goede slag', vertelt Berghuis tegen Feyenoord TV. 'Het is belangrijk voor de club, die derde plek. Het is niet iets waar we ons vooraf op vastgepind hadden, maar het is op dit moment het enige en hoogst haalbare. Een zeer belangrijke overwinning', weet de buitenspeler. 'Ik denk dat we een goede eerste helft speelden', analyseert Berghuis de wedstrijd. 'Qua veldspel en druk er op houden was het redelijk tot goed. Heracles doet in de tweede helft een kleine omzetting. Ze gaan met drie voorin spelen, en dan hebben we die oplossing niet meer aan de bal. Het eerste half uur van de tweede helft creëer je geen kans. Dat kan niet. Je speelt thuis tegen Heracles, dat is slecht.' Nicolai Jorgensen kreeg in de tweede helft een rode kaart, waardoor de Rotterdammers met tien man verder moesten. 'Ik zag het niet, maar je weet dat als hij naar de VAR gaat dat hij een seintje heeft gekregen. Zonde, dat was jammer, want toen kwamen we met tien.' Uiteindelijk kwam Robin van Persie in de ploeg 'Met de wissel van Robin, dat gaf ons wat extra. gelukkig kregen we die penalty.' Berghuis maakte in de tweede helft een opzwepend gebaar naar het publiek 'Ik dacht, ik geef het moment gewoon aan. Ik voelde dat de overwinning er zeker in zat en dat we dat laatste zetje in onze rug nodig hadden.' Volgende week speelt Feyenoord tegen AZ. 'Een goede ploeg, AZ. Vandaag verloren, vrij verrassend. We moeten onze borst nat maken. We moeten leren van de tweede helft.'