Jong Feyenoord verliest op eigen veld van Jong FC Emmen

Voor Jong Feyenoord is maandag de thuiswedstrijd tegen Jong FC Emmen uitgelopen op een teleurstelling. Het werd op Varkenoord 0-2, een stand die al bij rust was bereikt. Dylan Vente werd na krap een uur spelen uit het veld gestuurd met een rode kaart. Hoewel Jong Feyenoord in de stralende lentezon aantrad met zeven spelers uit de eerste selectie, kon het eigenlijk geen moment aanspraak maken op de overwinning. De ploeg kon in aanvallend opzicht geen vuist maken en creëerde nauwelijks kansen. Daar stond tegenover dat er aan de andere kant ook weinig werd weggegeven, alleen toonden de bezoekers zich tijdens hun spaarzame aanvallen uiterst effectief. Met name Wouter Marinus had het vizier op scherp. De middenvelder profiteerde tweemaal dankbaar van Rotterdams balverlies in de opbouw en was daarmee verantwoordelijk voor beide doelpunten in de eerste helft. Na dik een kwartier passeerde hij Ramón ten Hove met een diagonaal schot, gevolgd door een knal van dichtbij op slag van rust. De situatie werd voor Jong Feyenoord nog uitzichtlozer toen het een kwartiertje na rust met tien man kwam te staan. Dylan Vente gleed door op een tegenstander en kreeg daarvoor een directe rode kaart. In het nog resterende half uur waren de beloften niet bij machte om zich met een man minder terug te knokken in de wedstrijd, terwijl Jong FC Emmen de voorsprong koesterde. Zodoende veranderde er niets meer aan de tussenstand en wacht Jong Feyenoord nog altijd op de eerste thuiszege na de winterstop. Jong Feyenoord – Jong FC Emmen 0-2 (0-2) Scoreverloop: 18’ 0-1 Marinus 41’ 0-2 Marinus Scheidsrechter: Van der Laan Geel: Kökcü, Verdonk Rood: Vente (58’) Opstelling Jong Feyenoord: Ten Hove, Nieuwkoop, Van Mullem (75’ Hoogenboom), Van der Heijden, Verdonk; Vicario (72’ Reith), Kökcü, Vlijter; Sinisterra, Vente en Van der Kust (72’ Amadin).