Stam op termijn trainer van Manchester United?: 'Dat zou mooi zijn'

Stam op termijn trainer van Manchester United?: 'Dat zou mooi zijn'

Aanstaand Feyenoord-trainer Jaap Stam moet nog beginnen bij zijn nieuwe werkgever, maar in een interview met Charles Watts van Goal.com geeft de voormalig verdediger alvast aan dat hij in de toekomst wel oren heeft naar een dienstverband bij Manchester United. De trainer, die bij Reading ontslagen werd na 1 winstpartij in 18 duels, was ondanks de resultaten onverminderd geliefd bij de Reading-spelers, Chris Gunter, één van de meest ervaren spelers destijds noemde Stam zelfs: “De beste club manager waar hij ooit voor gewerkt had.”


Het aanstellen van Jaap Stam bij Feyenoord is nog geen jaar na zijn ontslag bij Reading, “Het is snel gegaan”, aldus Stam zelf. Over zijn dienstverband bij de club uit Rotterdam zegt hij het volgende: “Het is een ongelofelijke kans wanneer je bij zo’n grote club met die fanbase en historie werkzaam mag zijn. Ze willen weer aanhaken bij de top van Nederland en hopelijk kunnen wij daarbij helpen.” De trainer van PEC Zwolle maakt een indrukwekkende opmars in de ranglijst mee. PEC stond slechts 3 punten van degradatie bij zijn komst, maar is inmiddels ver verwijderd van degradatiezorgen.

Wanneer Stam wordt gevraagd of hij een dienstverband in Engeland nog wel ziet zitten na zijn ontluisterende ontslag, zegt hij het volgende: “Ik kom met alle liefde terug naar Engeland op een dag, maar eerst moet ik goed werk leveren bij Feyenoord. Dat is mijn doel voor nu, om het goed te doen daar en daarna kunnen we altijd nog kijken wat er op me staat te wachten.” De prestaties van voormalig teamgenoot Ole Gunnar Solskjaer zijn Stam ook opgevallen: “Het is geen verassing dat hij trainer is geworden en de kans heeft gekregen bij Manchester United, hij had het altijd al over voetbal, elk moment. Om hem zo te zien presteren als hij nu doet, dat is prachtig om te zien.” Of Jaap Stam zijn oud teamgenoot gaat opvolgen bij ‘The Red Devils’? “Dat zou mooi zijn, ik heb altijd gezegd dat ik bij de grootste clubs wil werken als je de kwaliteiten hebt. Maar dan moet je wel de kans krijgen.”

FR-Fans.nl mini poll

Heeft Stam de kwaliteiten om trainer van Manchester United te zijn?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 36 reacties

Gast4061034459

Je plaatst een bericht als Gast4061034459