Toornstra: 'Zakelijker worden in afronden'

Toornstra: 'Zakelijker worden in afronden'

Feyenoord verloor gisteren de uitwedstrijd van FC Utrecht met 3-2. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst begon goed aan de wedstrijd, maar kwam in de 33e minuut op achterstand door een goed ingeschoten vrijetrap van Urby Emanuelson. In de tweede helft werd het zelfs 2-0. Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam zelfs op gelijke hoogte met FC Utrecht, maar in de slotminuten van de wedstrijd werd het alsnog 3-2 voor de ploeg van Dick Advocaat. "Heel zuur dit", vertelt Feyenoord-middenvelder Jens Toornstra tegenover Feyenoord TV. "Zeker als je in de slotfase nog een doelpunt tegenkrijgt. Maar goed, ieder verlies is natuurlijk zuur."


Volgens Toornstra is dit wel een beetje het verhaal van de laatste tijd. "We beginnen goed en creëren een aantal mogelijkheden. Het enige wat we niet doen is scoren, dus belonen we onszelf wederom niet. Daardoor brengen we onszelf steeds weer in problemen."

"Zelf geven we niks weg", vervolgt Toornstra. "Aan de andere kant vliegt een vrijetrap er zo in. In de tweede helft hebben zij op een korte fase na ook weinig gecreëerd. Wat ze wel beter hebben gedaan is het zakelijk afronden. Ze maken hun kansen af en dan kan je een wedstrijd heel makkelijk winnen."

Bekijk hieronder het volledige interview met Jens Toornstra.

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast4857013806

Je plaatst een bericht als Gast4857013806