'Kökcü benaderd door Turkse voetbalbond'

'Kökcü benaderd door Turkse voetbalbond'

De 18-jarige Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü is inmiddels ook aanvoerder bij Oranje onder 19. De Nederlander met Turkse roots maakt een goede ontwikkeling door en debuteerde ook al in het eerste van Feyenoord.


Dat Kökcü een groot talent is, was in Nederland al bekend, maar ook in Turkije begint het nu op te vallen, de Turkse voetbalbond nam contact met hem op. "Ze hebben me weleens gevraagd of het me iets leek, maar dat was voor Turkije onder 19, dus blijf ik liever hier. Als de A-ploeg komt? Dat weet ik nog niet, ik heb er hier nog een gesprekje met de trainer (Maarten Stekelenburg, red.) over”, zegt Kökcü in gesprek met De Telegraaf.

Kökcü is zeker niet het enige talent in Oranje onder 19. Hij wordt zelf ook enthousiast als hij het talent ziet lopen. "Jazeker, er komt een goede generatie aan”, weet de middenvelder, die het met generatiegenoot Ihattaren nog niet over diens situatie heeft gehad. "Nee, het gevoel dat hij heeft, kent hij het beste. Of het zonde zou zijn als we weg zouden gaan? Misschien wel, maar als je je hart volgt, kun je de beste beslissing nemen. Mijn hart ligt nu bij Nederland, haha. Ik heb ook niet zoveel waardering gehad vanuit Turkije.”

FR-Fans.nl mini poll

Dat zal zijn ego vast strelen, maar wat moet hij er mee doen?

0 stemmen

Discussieer mee! 54 reacties

Gast6764883602

Je plaatst een bericht als Gast6764883602