'Je vraagt je af hoe die selectieprocedure is gegaan'

'Je vraagt je af hoe die selectieprocedure is gegaan'

Kees Jansma vraagt in voetbalpraatprogramma Natafelen op Fox Sports aan Algemeen Dagblad journalist Sjoerd Mossou over de reacties in Rotterdam op de aanstelling van Jaap Stam als hoofdcoach. Mossou: “Niet per se negatief, maar je vraagt je af hoe is die selectieprocedure gegaan. Feyenoord heeft ook nog geen idee.”


Mossou gaat verder: “Als wij een lijstje Feyenoord trainers gaan maken waarbij ervaring het belangrijkste is dan kom je tot een lijstje waarvan een aantal niet te halen valt. Als je dan uit komt bij Stam is dat wel raar.” Freek Jansen vraagt zich daarop het volgende af: “Als Stam bij PEC zwolle zwak gestart was, waren ze dan nog steeds bij Stam uitgekomen.” Daar doet Mossou nog een schep bovenop: “PEC is nog niet veilig, stel dat ze degraderen wat heb je dan binnen gehaald.”

Kees Jansma neemt het vervolgens wel op voor de aankomende trainer van Feyenoord: “Jaap Stam is een legendarische voetballer geweest, finales gespeeld, dat telt ook als ervaring.” Mossou is kritisch over de toekomst van de club uit Rotterdam en verwacht geen wonderen van de ‘Rots uit Kampen’: “Als er niets gaat veranderen dan is dit de toekomst van Feyenoord. Als je naar de waarde van de selectie kijkt gaat er niet veel bij komen.”

Wat Feyenoord volgens Kenneth Perez het beste kan doen om Stam het werk gemakkelijker kan maken is: “Wat kan helpen voor Jaap Stam is als het verwachtingspatroon ietsje bijgesteld wordt. Feyenoord moet zeggen: We spelen voor de derde plek en of we in de beker ver kunnen komen. Als je gaat zeggen we willen tot mei meedoen met het kampioenschap dan gaat het voor elke trainer heel lastig worden.”

Discussieer mee! 32 reacties

Gast6057927557

Je plaatst een bericht als Gast6057927557