Makaay over Chong: 'Hoe je het ook went of keert het was een klap'

Makaay over Chong: 'Hoe je het ook went of keert het was een klap'

Tahith Chong maakte afgelopen woensdag zijn debuut in de Champions League voor Manchester United. Chong was in het verleden het grote talent uit de Feyenoord-opleiding, maar vertrok op zijn zestiende richting Manchester. Voormalig coach Roy Makaay weet nog goed toen hij Chong voor het eerst zag.


“Meteen was duidelijk dat Tahith een zeldzaam talent was. Een allround buitenspeler. Behendig, in het bezit van een individuele actie en razendsnel”, aldus Makaay in gesprek met De Telegraaf. Makaay herinnert zich nog toen hij Chong, samen met Noa Lang, Dylan Vente en Tyrell Malacia, onder zijn hoede had bij Feyenoord onder 13 en er een beslissingswedstrijd gespeeld moest worden tegen Ajax. “Ajax, met Justin Kluivert, werd dat jaar na een beslissingswedstrijd in Alphen landskampioen.”

Makaay zag het vertrek wel aankomend. “De gesprekken over zijn eerste contract duurden gewoon te lang. Tegen het financiële geweld van Manchester United viel gewoon niet op te boksen. Maar hoe je het ook wendt of keert: het was wel een klap.” Makaay zag dat Chong veelbelovend debuteerde in januari. Hij hoopt dat Chong kan doorgroeien naar een nieuwe topspeler voor Nederland. “We mogen onze handen dichtknijpen met Frenkie, Memphis, De Ligt en Van Dijk. Hopelijk kan de generatie die daar achter komt, met jongens als Tahith, op termijn aansluiting vinden.”Discussieer mee! 33 reacties

Gast50115483

Je plaatst een bericht als Gast50115483