'Daar zeggen veel mensen dat hij de baas is binnen de club'

'Daar zeggen veel mensen dat hij de baas is binnen de club'

Jaap Stam past binnen Feyenoord. Althans, dat is de mening van Martijn Krabbendam. De Feyenoord-watcher besprak met Voetbal International de aanstelling van de nieuwe coach.


"Stam heeft autoriteit", begint Krabbendam. "Er komt een interessante speler binnen. Hij was een van de beste verdedigers van de wereld. Er komt een leider binnen. Dat vernam ik ook van zijn huidige club PEC Zwolle. Daar zeggen veel mensen dat hij de baas is binnen de club. Je zag het in de eerste wedstrijden weer terug, waaronder tegen Feyenoord. Hij heeft het team aan het voetballen gekregen."

De Feyenoord-watcher prijst Stam vooral om zijn kalmte, ondanks dat hij soms ook hard over kan komen. "In een penaltyserie met zijn oude club Reading FC tegen Huddersfield Town FC bleef hij heel rustig. De oud-verdediger kan onder druk presteren. Hij gaat uit van positiespel die z'n team vanachter wil laten opbouwen en goed wil laten voetballen. Dat vereist training. Sommige trainers ontwikkelen dat snel."

De komende jaren gaat de club volop inzetten op eigen jeugd. Daar moet Stam mee gaan werken. "Natuurlijk is die keuze ook gemaakt omdat er geen geld is. Dan kijk je hoe je het elftal kunt verbeteren en dan kom je daarop uit. Bovendien hoopt de club ook weer die spelers voor veel geld te verkopen. Dat is in het verleden ook gebeurt en daar wil Feyenoord weer naar terug."

Volgens Krabbendam heeft de technisch directeur goed werk verricht met deze aanstelling. "Je kan Martin van Geel veel verwijten, maar niet dat hij slechte trainers heeft aangesteld. Daar heb je ook een beetje geluk bij nodig. Nu is het wel raar dat hij snel wisselt van profielschets. Maar Stam moet je het voordeel van de twijfel geven. Hij past op veel punten bij Feyenoord."

Lees meer over:

Discussieer mee! 45 reacties

Gast4806559167

Je plaatst een bericht als Gast4806559167