'Best een klein stadion voor een grote club'

'Best een klein stadion voor een grote club'

Ook Nico Dijkshoorn heeft een mening over De Kuip. 'Komt die mening: geinig stadion, laat maar staan', zegt Dijkshoorn in zijn column in Voetbal International. 'Dat is het. Niet meer en niet minder. Geinig stadion, met allemaal ingangen. Je kunt erop aflopen en als je binnen bent, zit je op een stoeltje of je staat halfnaakt met een tattoo op je voorhoofd, dat maakt verder allemaal niet zoveel uit. Na de wedstrijd zit je anderhalf uur in je auto en heb je 23 meter gereden. Je kijkt in de achteruitkijkspiegel. Ja, hoor, hij staat er nog, De Kuip.'


'Zo kijken neutrale voetbalkijkers naar De Kuip. Thuishaven van Feyenoord. Best een klein stadion voor een grote club. Lelijke spelerstunnel. Als ze iets belangrijks winnen, dan schudt het. Daar zijn ze bij Feyenoord heel trots op, dat hun stadion schudt. Ze zijn ook heel trots op hun gras. Beste gras van Nederland. Heel groen en mooi verzorgd', vindt Dijkshoorn.

Mede door de nostalgie zijn er veel voorstanders voor het behoud van de huidige Kuip. Dijkshoorn wil niet kiezen. 'Voor beide standpunten is iets te zeggen', is de mening van de columnist.

Lees meer over:

Discussieer mee! 78 reacties

Gast3415879930

Je plaatst een bericht als Gast3415879930