Robin van Persie gidst Feyenoord langs onmachtig Emmen

Feyenoord heeft vandaag de wedstrijd tegen FC Emmen winnend afgesloten en heeft daarmee goede zaken gedaan in de strijd om de derde plek. Zonder zich bovenmatig in te spannen weten de Rotterdammers tegen het zeer defensief ingestelde Emmen vier keer tot scoren te komen. In een nat en winderig Rotterdam werd vandaag afgetrapt voor de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen. Dat FC Emmen niet was gekomen om aan te vallen bleek wel uit de 5-4-1 opstelling, met voor Feyenoord oude bekende Stef Gronsveld in de basis. Trainer Giovanni van Bronckhorst had gekozen om Jørgensen in de punt van de aanval op te stellen met Robin van Persie op het middenveld. De terugkeer van Ridgeciano Haps betekende zijn eerste basisplek van dit seizoen. In een gezapige eerste helft had Feyenoord een overweldigende hoeveelheid balbezit, tot grote kansen leidde dit echter niet. Het was zelfs FC Emmen die tot de eerste grote kans van de wedstrijd kwam. Een bal die op de linkerflank doorschiet wordt door Anco Jansen op waarde geschat. Zijn voorzet wordt mede door de zwakke aanname van Emmen spits Braken en het razendsnelle uitkomen van Kenneth Vermeer niet tot doelpunt gepromoveerd. Vermeer lijkt hierbij geblesseerd te raken, maar speelt in eerste instantie toch door. Feyenoord gaat na een half uur spelen meer aandringen en na een mooie loopactie van Larsson wordt zijn voorzet door Van Persie vakkundig in het doel gewerkt. De spits maakt hiermee zijn 200e doelpunt in officiële wedstrijden in zijn carrière. Het antwoord van Emmen laat niet lang op zich wachten, als Martina te lang aarzelt kan Braken overnemen, echter weet de spits wederom de bal niet op doel te krijgen. Kenneth Vermeer lijkt na deze actie aan te geven dat hij gewisseld moet worden en derde keeper Joris Delle mag zijn eerste minuten maken voor Feyenoord. De eerste helft wordt vervolgens afgesloten met een zeer grote kans voor Steven Berghuis, zijn kopbal op vijf meter van het doel gaat echter over. Dick Lukkien brengt in de tweede helft vleugelspeler Luciano Slagveer in, om aanvallend meer te kunnen brengen in de wedstrijd. Het spelbeeld van de wedstrijd veranderd nauwelijks aangezien Feyenoord in laag tempo het grootste gedeelte van het balbezit heeft. Na 5 minuten in de tweede helft verdubbeld Robin van Persie de marge door zelf een aanval op zetten met Steven Berghuis. De steekbal wordt door de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal beheerst afgerond in de verre hoek. FC Emmen lijkt hierdoor het beetje hoop in een goed resultaat te verliezen en Feyenoord controleert de wedstrijd, die zich in een laag tempo afspeelt. Na een uur spelen is wederom Robin van Persie die zijn uitstekende wedstrijd bekroond met zijn eerste hattrick voor Feyenoord. Terwijl de wedstrijd voort kabbelt in de tweede helft wordt Sam Larsson gewisseld voor Orkun Kökcü. Na een lompe overtreding op Robin van Persie mag er worden aangelegd voor de vierde vrije trap op een meter of 25 van het doel. Steven Berghuis schiet de vrije trap schitterend in de korte kruising en zorgt daarmee voor een hoogtepunt in zijn verder zwakke optreden, 4-0. Joris Delle mag tijdens zijn debuut toch nog een redding verrichten op een inzet van Emmenverdediger Cavlan. Het blijkt het enige wapenfeit van de zeer zwak spelende ploeg uit Drenthe. Ten slotte mag aanvaller Luis Sinisterra, na vijf minuten gewacht te hebben langs de zijlijn, nog invallen en krijgt Robin van Persie zijn welverdiende publiekswissel.