Berghuis tipt de KNVB: 'Dat zou eventueel nog kunnen worden aangepast'

Steven Berghuis vond dat Feyenoord in de wedstrijd tegen Ajax goed begon. 'Het ging eigenlijk heel goed in het begin, maar we belonen onszelf niet', zegt Berghuis tegen Voetbal International. 'Dan krijg je vlak voor rust die goal, en ook vlak na rust.' Scheidsrechter Kevin Blom gaf Ajax vlak voor rust een corner, terwijl dat geen corner was. 'Een mens maakt fouten, dat geeft nog geen reden om De Ligt zo vrij in te laten koppen. Daarna de 0-2, en dan wordt het vertrouwen bij ons minder en het vertrouwen bij Ajax veel groter. Dan loopt de wedstrijd zoals hij loopt.' Toch pleit Berghuis dat er een aanpassing moet worden gedaan bij de VAR. De aanvaller van Feyenoord hoopt dat er beter wordt gekeken naar corners en ingooien. 'Dat zou eventueel nog kunnen worden aangepast. Je ziet hoe belangrijk corners en ingooien zijn bij het voetbal, misschien iets om over na te denken.' Het seizoen van Feyenoord lijkt nu al voorbij qua winnen van prijzen. 'Het bekerseizoen is mislukt. Het doel is altijd kampioen worden, dus dat is ook mislukt.'