Van Persie: 'Ik ben dankbaar en blij dat ik dat heb gedaan'

Robin van Persie zal zijn carrière als profvoetballer afsluiten zonder prijs. 'Die kans is verkeken helaas', aldus Van Persie tegen FOX Sports. 'Ik ben teleurgesteld, maar het hoort ook bij topsport. Dat moet je ook nemen als een man, je wint samen en je verliest samen.' 'Ik denk dat we de eerste helft goed speelden. We hebben een aantal kansen gecreëerd. Als hij dan niet valt. Zeker het eerste half uur hadden we de overhand, en dan moet je die kansen maken', weet de aanvaller van Feyenoord. Sam Larsson kreeg misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. 'Hij heeft pech in de afwerken, hij schiet hem op de paal. Dan komen zij met een corner op 0-1, dat is toch een domper voor rust.' In de tweede helft werd Van Persie gewisseld, iets wat de aanvaller jammer vond. 'Een beetje wel. Van Bronckhorst zei dat hij van plan was mij op tien te zetten als het 0-2 was gebleven.' Het lijkt de laatste finale te zijn geweest voor Van Persie. 'Ik heb prijzen gewonnen, finales gewonnen en finales verloren. Ik heb grote wedstrijden mogen spelen. Ik denk dat mijn carrière een prijs op zich is, daar ben ik dankbaar voor en trots op. Natuurlijk had ik graag die prijs nog even meegepakt. Je bent sportman en wil altijd winnen. Dit hoort er ook bij. Het is niet dat je altijd alles maar wint. Vandaag hebben we verloren, en dat is zwaar teleurstellend. We hebben alles gegeven, maar we hebben in de eerste fase de kansen niet benut, dat is een domper.' Van Persie is blij dat hij terug is gekomen naar Feyenoord. 'Voor mij is en was het sowieso een positieve ervaring. Ik ben dankbaar en blij dat ik dat heb gedaan. Ondanks dat we nu geen prijs kunnen winnen moeten we wel een wedstrijden of tien spelen. Dat hoort er ook bij.'