Ajax na afwijzing KNVB: 'We overwegen of we naar de rechter gaan'

Ajax na afwijzing KNVB: 'We overwegen of we naar de rechter gaan'

In de halve finale van de KNVB Beker spelen Feyenoord en Ajax tegen elkaar in De Kuip. De beslissing om geen uitsupporters toe te laten zorgt voor onvrede in Amsterdam. De directie van Ajax overweegt dan ook een rechtszaak tegen de KNVB.


Op woensdag 27 februari wordt er in De Kuip gestreden voor een plek in de finale van de KNVB Beker. Feyenoord heeft eerder al aangegeven geen kaarten beschikbaar te stellen voor de uit-supporters. 'Dat Ajax geen kaarten van Feyenoord krijgt is extra prangend omdat bij de bekerwedstrijd Feyenoord al een thuisvoordeel heeft doordat het om slechts één wedstrijd gaat', zegt een woordvoerder van Ajax tegen AT5.

'Wij hebben eerder formeel bezwaar aangetekend bij de KNVB, dat is afgewezen', vervolgt de woordvoerder. 'De KNVB heeft het bezwaar van Ajax terzijde geschoven en zich achter de burgemeester van Rotterdam verscholen. Deze eist een "gezamenlijk plan". Doordat Feyenoord niet aan dat plan meewerkt en de KNVB die impasse niet doorbreekt, moet Ajax zonder haar supporters in Rotterdam spelen.

Het ziet er nu naar uit dat Ajax serieus overweegt om naar de rechter te stappen. 'Wij gaan nu eerst met het bestuur betaald voetbal verder om de tafel om de beslissing te betwisten en te kijken hoe dit in de toekomst beter kan. Afhankelijk van de uitkomst van dat overleg, zullen we zien of we nog naar de rechter gaan.' Of er echt een rechtszaak komt is nog maar de vraag.

Lees meer over:

Discussieer mee! 31 reacties

Gast8748595001

Je plaatst een bericht als Gast8748595001