Jong Feyenoord pakt in slotfase overwinning op Jong Willem II

Jong Feyenoord pakt in slotfase overwinning op Jong Willem II

Jong Feyenoord heeft maandagmiddag een goede overwinning geboekt. Het team van Feyenoord Academy versloeg het tweede elftal van Willem II in Tilburg dankzij een sterke slotfase met 1-3.


Sterke start

De talenten van Feyenoord begonnen goed aan het duel met de Tilburgers en toonden direct de wil om te winnen. Het leidde snel tot de eerste kansen via onder anderen Dylan Vente en Orkun Kökcü. Deze scoringsmogelijkheden werden echter niet omgezet in doelpunten.

Verdiende voorsprong
De verdiende openingstreffer van Jong Feyenoord viel vlak voor de rust. Jaron Vicario schoot, na een goede individuele actie aan de linkerkant van het veld, de bal diagonaal achter doelman Michael Woud.

Jong Willem II kwam in het begin van de tweede helft meer aan aanvallen toe en werd een aantal keer gevaarlijk, maar door enkele omzettingen van trainer Denny Landzaat nam Jong Feyenoord de leiding weer over. Toch lukte het de thuisploeg om langszij te komen: 1-1.

Zege in slotfase

In de slotfase stelde Jong Feyenoord de overwinning alsnog veilig. Invaller Splinter de Mooij werd zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd door een goede bal van Kökcü vrijgespeeld achter de verdediging van Jong Willem II. De Mooij faalde oog in oog met de doelman niet.

Enkele minuten later viel de derde Rotterdamse treffer van de middag. Lion Kalentjev, die eveneens als invaller binnen de lijnen was gekomen, schoot na een voorzet van Daudè van der Kust de 1-3 binnen.

‘Dit is een goede overwinning,’ zei trainer Landzaat achteraf. ‘De jongens speelden goed vanuit de afspraken en legden de juiste intentie en beleving in de wedstrijd. Mooi dat zij uiteindelijk werden beloond met deze overwinning.’

Jong Willem II - Jong Feyenoord 1-3
Scoreverloop:

45’ 0-1 Vicario
61’ 1-1
85’ 1-2 De Mooij
88’ 1-3 Kalentjev

Opstelling Jong Feyenoord: Evora; Nieuwkoop, Geertruida (90’ Loshi), Van der Heijden, Reith; Wehrmann, Kökcü, Vicario (75’ De Mooij); Van der Kust, Vente, Sinisterra (80’ Kalentjev).

Liveverslag

15:52 - Einde wedstrijd. Jong Feyenoord wint met 1-3 van Jong Willem II.
15:51 - Jong Feyenoord scoort de 1-3!
15:46 - Jong Feyenoord komt vlak voor tijd op een 1-2 voorsprong!
15:21 - Jong Willem II maakt gelijk.
15:05 - De tweede helft is begonnen.
14:48 - Het is rust in Tilburg.
14:47 - Jong Feyenoord komt vlak voor rust op een 0-1 voorsprong!
14:01 - De eerste helft is begonnen.
13:54 -
Lees meer over:

Discussieer mee! 19 reacties

Gast4735593139

Je plaatst een bericht als Gast4735593139