'Met keuze voor Advocaat leid je spelers op voor FC Dordrecht'

'Met keuze voor Advocaat leid je spelers op voor FC Dordrecht'

Feyenoord lijkt met Dick Advocaat te kiezen voor een trainer met veel ervaring. De trainer die nog in dienst is bij FC Utrecht lijkt de makkelijkste oplossing en een oplossing zonder de durf nieuwe trainers aan te stellen.


Valentijn Driessen van de Telegraaf wijdt er een hele column aan. Hij vindt dat de keuze voor Advocaat illustreert dat Nederland denkt in kwalitatieve armoede te leven. “Buiten zijn schuld om illustreert de 71-jarige Dick Advocaat de vermeende kwalitatieve armoede in trainersland en blinde vlek bij directeuren.”

Driessen vindt een keuze voor Advocaat niet slim. “Het kiezen voor zekerheid met Advocaat is trouwens subjectief, want hij is net zo goed afhankelijk van de spelerskwaliteiten. Na een goede reeks verloor FC Utrecht z’n laatste vier duels. De lijn-Zuidam bij FC Utrecht is er trouwens één van overleven en niet van visie of beleid. Hij presenteerde aan de nieuwe trainer John van den Brom een indrukwekkende technische visie 2013-2020 gericht op doorstroming van zelf opgeleid talent. Een papieren beleid, dat met voeten wordt getreden. Allereerst door de aanstelling van Advocaat, die niets heeft met jeugd of doorstroming, maar alles met punten. Zuidam heeft Riechedly Bazoer (huur) en Michiel Kramer (half jaar) gehaald. Beiden zaten op dood spoor en willen zich via FC Utrecht terug knokken. Maar over vier maanden vertrekken ze voor nul euro en tot die tijd staan ze eigen (jeugd)spelers in de weg.”

“Jordy Zuidam en Martin van Geel zijn blijkbaar niet overtuigd van de kwaliteiten van andere, jongere trainers om FC Utrecht en Feyenoord te leiden. Het klopt dat alle Nederlandse Eredivisie-coaches wisselvallig presteren, maar dat is inherent aan de kwaliteit (of beter: het gebrek aan kwaliteit) van hun vaak jonge spelers. Een technisch directeur moet daar als trainerscout doorheen prikken. Kunnen Henk Fraser, Maurice Steijn, Alfred Schreuder, Dick Lukkien, Jean-Paul van Gastel, Dennis Haar of Reinier Robbemond FC Utrecht of Feyenoord niet aan? Of durven Zuidam en Van Geel ze geen kans te geven?”

Driessen verwacht dan ook dat bij Feyenoord geen jeugdspelers door gaan breken onder Advocaat. “Bij Feyenoord zal Advocaat een degelijk elftal neerzetten dat leuk meedoet. Maar prijzen winnen, spelers beter maken of hun transferwaarde oppompen lukte de 71-jarige trainer niet of nauwelijks afgelopen decennium. Op Feyenoords jeugdcomplex Varkenoord moeten ze er met Advocaat rekening mee houden dat talentdoorstroming achterblijft en er wordt opgeleid voor partner FC Dordrecht.”

FR-Fans.nl mini poll

Moet Feyenoord die keuze dan wel maken?

0 stemmen

Discussieer mee! 65 reacties

Gast7281209222

Je plaatst een bericht als Gast7281209222