Koeman: 'Deze jongen traint geweldig en staat er altijd'

Koeman: 'Deze jongen traint geweldig en staat er altijd'

Feyenoord verraste gisteren met het aantrekken van Cuco Martina van Everton. De 29-jarige verdediger is in eerste instantie voor een half jaar gehuurd als vervanger van Eric Botteghin die een zware knieblessure opliep in de Klassieker.


Erwin Koeman zegt in De Telegraaf dat Feyenoord een goede speler heeft binnengehaald. “Deze jongen is een goede prof. Zeurt nooit, geeft elke wedstrijd honderd procent, traint geweldig en staat er altijd. Dat is ook de reden waarom een heleboel clubs hem graag wilden inlijven”, zegt Koeman.

Koeman wilde Martina in zijn tijd ook naar Fenerbahçe halen. “Dat mislukte, omdat hij toen net op het punt stond bij Stoke City te tekenen. Na het vertrek van Ronald bij Everton werd het voor Cuco opeens lastiger in Liverpool en daarom koos hij voor een verhuur aan Stoke”, aldus Koeman, die vooral de Premier League-ervaring belangrijk vindt.

Koeman heeft nog steeds een warm gevoel bij Feyenoord. Hij is dan ook blij dat Martina naar Feyenoord gaat. De verdediger is door zijn salaris in Engeland eigenlijk niet haalbaar, maar zowel Everton als Martina hebben financieel ingeleverd. Martina liet daarmee zien dat hij graag naar Feyenoord wil. “Hij heeft een groot loopvermogen en kon in de Premier League uitstekend mee in de fysieke strijd. Hij stond elke week zijn mannetje en heeft zowel bij Southampton als bij Everton veel gespeeld, hoewel we hem aanvankelijk als back-up hadden gehaald. Hij kon iedereen vervangen.”

Martin van Geel deed zijn huiswerk voor hij Martina haalde en informeerde ook bij Ronald Koeman. Ook de bondscoach bevestigde dat Feyenoord een goede speler binnenhaalt. Erwin Koeman: “Ik denk dat Cuco in Engeland een prachtige carrière heeft gehad en nu een paar mooie jaren in de Eredivisie kan draaien. En Feyenoord is nog steeds een grote club.”

FR-Fans.nl mini poll

Zag jij de transfer van Martina aankomen?

0 stemmen

Discussieer mee! 35 reacties

Gast4594802414

Je plaatst een bericht als Gast4594802414