'We maakten dankbaar gebruik van ruimtes die Ajax-verdediging weggaf'

'We maakten dankbaar gebruik van ruimtes die Ajax-verdediging weggaf'

Feyenoord boekte vanmiddag een historische zege op de aartsrivaal uit Amsterdam. De Klassieker eindigde in 6-2 in het voordeel van de Rotterdammers. Een van de doelpuntenmakers was Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena, die het vijfde Rotterdamse doelpunt voor zijn rekening nam. Tegenover VoetbalPrimeur blikt Vilhena terug op de monsterzege en de aankomende Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker in februari.


Tonny Vilhena rende na zijn doelpunt direct naar de supporters om met hun zijn blijdschap te delen: "Er ging heel veel door me heen op dat moment. En als je dan die supporters ziet, hoe ze reageren, dan is dat heel mooi."

"Het idee was om vandaag kort op de tegenstander te spelen, fel te zijn, en dan zie je dat Ajax dan veel ruimte weggeeft. Daar hebben we vandaag goed gebruik van gemaakt."

Opmerkelijk was de manier waarop Feyenoord in de omschakeling speelde. "Daar hadden we ons vandaag op ingesteld. Je weet dat Ajax-verdediging graag naar voren speelt, en met onze loopjongens weet je dat daar onze kansen lagen. Dat zag je vandaag nadrukkelijk.'

Discussieer mee! 6 reacties

Gast8416985878

Je plaatst een bericht als Gast8416985878