'Dat is de enige manier om het dit Ajax moeilijk te maken'

'Dat is de enige manier om het dit Ajax moeilijk te maken'

In aanloop naar de klassieker heeft Martijn Krabbendam ook zijn mening over de opstelling van Feyenoord. Zoals bekend heeft Van Bronckhorst zijn opstelling aangepast op tegenstander Ajax. De journalist gaf in een gesprek met Voetbal International aan dat het gebrek aan kopkracht achterin een logische verklaring is voor het meespelen van Botteghin ten faveure van Jan Arie van der Heijden.


Het ontbreken van Nicolai Jørgensen noemt de journalist echter “verrassend” mede omdat hij een belangrijke rol vertolkte in de wedstrijd tegen PSV dit seizoen. Bij de vraag wat de reden voor het ontbreken van de spits gaf Krabbendam aan “Gepasseerd, niet in vorm, mede als je kijkt naar de wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld, behalve dan de wedstrijd tegen PSV is dit niet de Jørgensen van 1 à 2 jaar geleden.”

Tenslotte wordt er gevraagd of Feyenoord hetzelfde strijdplan moet hanteren als de wedstrijd tegen PSV. Waarop als volgt wordt gereageerd: “Nou, tegen PSV gaven ze natuurlijk nog best wel veel weg. Tegen dit Ajax, dat voetballend natuurlijk beter is, houdt dat altijd een risico in. Het feit dat ze ook met Botteghin spelen duidt er niet op dat ze Ajax enorm onder druk gaan zetten, dat is geen speler die meeverdedigd tot de middenlijn. Botteghin is het meest thuis rond zijn eigen zestien. Dus ik geloof niet dat dat dezelfde aanpak zal zijn, maar dat ze er in ieder geval een aggressieve wedstrijd van willen maken en in duel willen komen, is natuurlijk logisch. Dat is de enige manier om het dit Ajax moeilijk te maken”

Lees meer over:

Discussieer mee! 10 reacties

Gast3710094846

Je plaatst een bericht als Gast3710094846