Van Geel maakt profielschets: 'Ervaring is daarin voor mij belangrijk'

Van Geel maakt profielschets: 'Ervaring is daarin voor mij belangrijk'

Het zoeken naar een nieuwe trainer voor Feyenoord is begonnen, nadat Giovanni van Bronckhorst donderdag liet weten aan het einde van het seizoen te stoppen als hoofdtrainer van de Rotterdammers. Er worden al veel namen genoemd als mogelijke vervangers.


Technisch directeur Martin van Geel heeft een duidelijk idee aan wat voor eisen de nieuwe trainer van Feyenoord moet doen. "De nieuwe trainer moet op dit moment bij Feyenoord passen en het maximale uit de groep halen", zegt Van Geel tegen RTV Rijnmond. "Voor mezelf stel ik een aantal criteria op. Ervaring is daarin voor mij belangrijk. Giovanni was hierin een uitzondering, omdat ik de potentie in hem zag met al zijn ervaring als topspeler."

"Ook heb je een bepaalde autoriteit nodig als trainer van Feyenoord", gaat Van Geel verder. "Je moet een manager met overwicht op de spelers zijn. Verder moet je tegen de druk bestand zijn, goed naar buiten communiceren en zo zijn er nog een aantal criteria, waar ik al de mogelijke gegadigden aan onderwerp."

Wanneer de opvolger van Van Bronckhorst bekend gemaakt wordt, is nog niet bekend. "Zorgvuldigheid gaat boven snelheid, de juiste keuze is het belangrijkste voor Feyenoord."

Lees ook

Van Geel streept eerste naam als mogelijke vervanger Van Bronckhorst door

Martin van Geel heeft voor de camera van FOX Sports al een mogelijke opvolger van Giovanni van Bronckhorst weggestreept. Dirk Kuyt werd vaak genoemd als mogelijke opvolger, met een ervaren coach er naast. Van Geel...

Lees meer over:

Discussieer mee! 66 reacties

Gast6494105051

Je plaatst een bericht als Gast6494105051