Gio: 'Ik vertrouw op mijn kwaliteit en mentaliteit'

Gio: 'Ik vertrouw op mijn kwaliteit en mentaliteit'

Feyenoord bracht gisteren naar buiten dat Giovanni van Bronckhorst stopt als trainer. De directie wilde langer door, maar de trainer besloot zelf om niet langer door te gaan bij Feyenoord.


VAn Bronckhorst bracht afgelopen week het nieuws aan de directie. "Ik heb in de gesprekken die we deze week nog voerden gemerkt dat ze teleurgesteld zijn. Ze begrijpen mij wel, maar dat ik niet wil doorgaan beschouwen ze als een teleurstelling. Dat maak ik uit hun reacties op.”

Van Bronckhorst wilde de regie in eigen hand houden. "We sluiten straks vier seizoenen af en dat is bij elkaar een heel mooie periode voor de club geweest. Een fase in de historie van Feyenoord die niemand zal vergeten. Maar de directie snapt ook dat ik op mijn gevoel afga en al voor de kerst begon ik te twijfelen. Kijk, ik ben ook echt een gevoelsmens. Mijn gevoel heeft me naar alle grote clubs geleid waar ik mocht spelen en heeft me ook naar Feyenoord teruggebracht.”

De trainer liet zich niet leiden door de Vrienden van Feyenoord of de RvC. "Het is moeilijk om dat overigens niet mee te nemen in je overwegingen. Want ik merk natuurlijk wel dat er veel gebeurt rond de club. Ik krijg dat mee, of ik het wil of niet. Als trainer van Feyenoord moet je je daarvoor afsluiten en dat is soms heel moeilijk. Het heeft in elk geval niet geholpen, want het rumoer rond de club werkt niet positief naar de club in z’n totaliteit. Maar zij hebben er niet voor gezorgd dat ik stop. Ik ben in elke fase van mijn werk als trainer bij Feyenoord blijven vechten. Juist daardoor heb ik samen met mijn staf en mijn spelers succes gehad. Er zijn veel momenten geweest waarbij we onder druk hebben gestaan. Maar ik ging altijd door.”

Van Bronckhorst wijst niet naar de concurrentie die meer middelen heeft. "Dat moet ik respecteren. Ik weet precies welke mogelijkheden Feyenoord als club heeft. Met dat materiaal moet je aan de slag. Nee, ik had geen behoefte om met mijn vuist op tafel te slaan. Ik heb vanaf dag één een prima band met de technisch directeur, Martin van Geel. We zijn heel open naar elkaar en er is veel respect. Martin en de rest van de directie zijn voor mij een belangrijke steun geweest. Die samenwerking is nog steeds heel goed", aldus de trainer in gesprek met De Telegraaf.

Van Bronckhorst is heel loyaal naar de club, net als toen hij speler was. "Ik vertrouw op mijn kwaliteit en mentaliteit. Als speler was ik altijd stabiel. Als trainer ben je de leider voor je coaches, je hele staf en de spelers. In de periode dat het hier rumoerig was, zorgde ik juist dat ik rustig bleef. Het is mijn taak om iedereen te beschermen.”

FR-Fans.nl mini poll

Gio heeft de regie in eigen handen genomen, vinden jullie dat logisch?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 40 reacties

Gast7643696591

Je plaatst een bericht als Gast7643696591