'Ik weet niet wat hij allemaal aan het doen was'

'Ik weet niet wat hij allemaal aan het doen was'

Feyenoord kwam vol goede moed uit de winterstop, echter werd de eerste wedstrijd in Zwolle op kunstgras gelijk een nederlaag. De Rotterdammers konden geen vuist maken en moeten toegeven dat PEC Zwolle uiteindelijk verdiend won.


Peter Boeve van De Telegraaf zag dat er veel mis ging bij Feyenoord. "Veel te weinig spelers hebben hun niveau gehaald. Dat is keihard afgestraft door een onbevangen en passievol PEC Zwolle”, aldus de rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement.

Met name Jeremiah St. Juste maakte het erg bond, dat zei gisteren ook Giovanni van Bronckhorst. "St. Juste stapelde als rechtsback fout op fout en had totaal geen grip op de wedstrijd. Hij hief meermaals buitenspel op en maakte de overtreding waar uiteindelijk de 1-0 uit voort kwam. Bij de tweede treffer van PEC Zwolle stond hij ook slecht te dekken. Ik weet niet wat hij allemaal aan het doen was”, aldus Boeve, die de verdediger een 5 gaf. „Het ziet er soms best leuk uit wanneer hij een fout van zichzelf op knappe wijze herstelt, maar je kunt die fout beter helemaal niet maken.”

Ondanks de nederlaag had de wedstrijd heel anders kunnen lopen, denkt Boeve. "Feyenoord begon namelijk niet eens zo slecht aan de wedstrijd en had eigenlijk na zeven minuten op voorsprong moeten komen. Sven van Beek gaf een magistrale pass op Robin van Persie, die vervolgens Steven Berghuis vrij voor het doel zette. Op wonderbaarlijke wijze konden Kenneth Paal en de paal redding brengen. Gaat die bal erin, dan wordt het waarschijnlijk een hele andere wedstrijd.”

Maar ook de middenvelders Jordy Clasie en Tonny Vilhena zakten door een ondergrens. "Dit zijn immers jongens met een schat aan ervaring. Die horen het beter te doen. Al verbaast het mij bij Clasie niet meer. Ik zie in hem dit seizoen totaal geen meerwaarde voor Feyenoord. Een speler die wordt gehuurd van een andere club moet echt iets extra’s brengen. Dat is bij Clasie niet het geval. We kunnen stellen dat het middenveld van Feyenoord – met name in de tweede helft – door het ijs is gezakt.”

Lees ook

Keiharde woorden voor 'ongeïnteresseerde' verdediger: 'Desnoods speel je met tien man'

Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst had meteen korte metten moeten maken met Jeremiah St. Juste. Dat is althans de mening van Theo Janssen, Humerto Tan en Ronald Koeman in het programma VTBL. Wat de mannen ten eerste...

FR-Fans.nl mini poll

St. Juste moet gewisseld worden voor de Klassieker?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 43 reacties

Gast7247834119

Je plaatst een bericht als Gast7247834119