Vice-aanvoerder laakt eigen team: 'We kunnen het niet met een half team'

Vice-aanvoerder laakt eigen team: 'We kunnen het niet met een half team'

Zonder te beweren dat hij zelf een geweldig pot had gespeeld, liet vice-aanvoerder Jordy Clasie na afloop van PEC Zwolle - Feyenoord weten helemaal klaar te zijn met meerdere ploeggenoten. Keer op keer laat Feyenoord het liggen tegen de 'kleinere' ploegen, waardoor er inmiddels maar één punt is gehaald uit de laatste drie duels. Spelers geven geen 100%, waardoor het steeds misgaat, zo concludeert de Feyenoorder bij VTBL (het nieuwe voetbalplatform van RTL).


Clasie: 'Het heeft heel veel oorzaken, maar die kan ik niet allemaal gaan benoemen, dan ben ik vijf minuten bezig. Uiteindelijk is het een drama wat we vandaag laten zien. Na een goede vakantie en trainingskamp wil je ook met een goed gevoel weer beginnen, maar dan loop je weer tegen zo'n domper aan. En het is onze eigen schuld, zoals we het steeds laten liggen, ook bij bijvoorbeeld ADO Den Haag, Willem II, De Graafschap...' Die moet je juist winnen, dat is ons grote probleem.

Clasie is er ziek van en probeert niet te negatief te reageren in het interview, maar wil het uiteindelijk niet onder stoelen of banken steken: Het was Feyenoord onwaardig, een schande. De middenvelder vervolgt zijn verhaal: 'Ik kan nu van alles gaan roepen, maar dan reageer je vanuit emotie. We moeten niet denken dat we het kunnen met een half team of zes/zeven spelers. Nee, we moeten met elf spelers op 100% spelen en ieder moet zijn niveau halen. Dán kunnen we goed voetballen. Het is nu veel te weinig en te slap. Dit kan echt niet, het is elke keer hetzelfde liedje. Ik ga me persoonlijk een aantal dagen klote voelen nu'.

Discussieer mee! 105 reacties

Gast2980873327

Je plaatst een bericht als Gast2980873327