Van Bronckhorst ergerde zich aan St. Juste: 'Wisselen kon niet vanwege smalle selectie'

'Wij waren vandaag minder dan PEC Zwolle, dan kom je in de problemen', concludeerde Giovanni van Bronckhorst na afloop van PEC Zwolle - Feyenoord. Zijn ploeg speelde een slechte eerste helft, maar ging door een magistrale vrije trap van Robin van Persie toch met 1-1 de rust in. In de rust probeerde Van Bronckhorst zijn ploeg klaar te maken voor een betere tweede helft, maar het ging op het veld alleen maar slechter. Bij [i]Fox Sports[/i] beklaagt de coach zich over sommige spelers. 'Het zit in de veldbezetting die je moet houden, alert zijn op het veld, dat waren we in de tweede helft op heel veel momenten niet. Daardoor werden we naar achter gedrukt. Lopende mensen werden ook niet opgepakt, dan kom je in de problemen. Uiteindelijk hebben we te veel kansen weggegeven, in een wedstrijd als deze. De verdediging had vandaag niet het gewenste niveau, daar brachten we ons in de problemen'. Jeremiah St. Juste werd na afloop omschreven als 'nonchalant', hij ging 'sjokkend' over het veld. Van Bronckhorst kan zich wel vinden in die woorden (uit de Fox Sports studio): 'Ja, dat gevoel had ik ook, met name de tweede helft. Aan onze rechterkant kwamen we vaak in de problemen, dat bedoel ik ook met alertheid en ten koste van alles terugkomen in de positie. In de tweede helft was dat ondermaats'. Van Bronckhorst wilde St. Juste graag wisselen: 'Maar we hadden voor de rest geen smaak op die positie, dus daar is je antwoord'.