Afscheidstournee Van Persie: 'Die stonden hoger aangeschreven in de jeugd'

Afscheidstournee Van Persie: 'Die stonden hoger aangeschreven in de jeugd'

Robin van Persie kijkt uit naar de volgende fase in zijn leven. De spits stopt na dit seizoen en gaat dan beginnen aan een nieuwe fase in zijn leven. “Het is een grote verandering die gaat plaatsvinden in mijn leven. Alles gaat in sneltreinvaart verder, maar mijn leven stopt heel even.”


Van Persie is gek op sporten, maar in verband met zijn fysieke gesteldheid deed hij deze sporten weinig en niet voluit. “Ik vind heel veel andere sporten leuk, zoals tafeltennis, voetvolley, bowlen, tennis, golf. Dat heb ik de afgelopen vijftien jaar allemaal wel gedaan op de momenten dat het kon, maar wel altijd met de handrem erop. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als ik die sporten volle bak kon doen. Als ik nu tennis, pak ik de ballen in de hoek niet, want ik wil niet het risico nemen dat ik net te ver ga. Straks kan ik die sporten zonder stress doen, zonder te hoeven denken aan de volgende wedstrijd”, zegt Van Persie in De Telegraaf.

Van Persie heeft de komende maanden nog één kans om zijn prijzenkast aan te vullen. „Het zou wel heel mooi zijn als ik met de KNVB-beker afscheid kan nemen. Maar ik wil ook blijven doen wat ik het afgelopen jaar heb gedaan. Dat is genieten en plezier hebben. Een van de redenen waarom ik ben teruggekomen, is dat ik dat plezier was kwijtgeraakt bij Fenerbahçe. Bij Feyenoord heb ik dat teruggevonden. En daarnaast wil ik ook mensen helpen, de ervaring delen die ik heb, gewoon ook omdat ik vind dat dat hoort. Bij Arsenal heb ik daar als jonge speler heel veel aan gehad.”

Van Persie kijkt ook terug op zijn carrière. „Wat ik heb bereikt, had ik als jongetje niet in mijn stoutste dromen durven denken. Als kind had ik in mijn hoofd dat ik later misschien bij Excelsior zou kunnen spelen. Dat was mijn kleine bubbeltje waar ik in zat. Later ging ik aan Feyenoord 1 denken. Maar ik heb ook mindere jaren gehad. In de B-jeugd van SC Feyenoord raakte ik helemaal niks en toen bleek achteraf dat ik antistoffen in mijn bloed had van de Ziekte van Pfeiffer. Ik heb mijn struggles gehad. Er waren ook andere jongens, zoals Smolarek, Leonardo, Boutahar, Van Dieren, Swerts en Loovens, die aangeschreven stonden als misschien wel grotere kanshebbers om het te halen. Van mijn generatie ben ik ook de laatste geweest die een kans kreeg bij Feyenoord.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast4933514448

Je plaatst een bericht als Gast4933514448