Kökcü heeft mentor bij Feyenoord: 'Zowel op voetbalgebied als privé'

Kökcü heeft mentor bij Feyenoord: 'Zowel op voetbalgebied als privé'

Orkun Kökcü maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste van Feyenoord tijdens de wedstrijd tegen VV Gemert, en wist meteen te scoren. Ook in de Eredivisie maakte de jonge middenvelder meteen een doelpunt.


Kökcü blikt terug op zijn debuut. “Dat was lekker'', zegt hij in gesprek met ELFvoetbal. ''Ik wist dat ik het kon. Liep ik plotseling warm met Robin van Persie, een van mijn jeugdidolen. Dat deden we telkens in groepjes van drie of vier. Er was nog een kwartier te gaan. We stonden al voor met 0-3 of 1-4. Dat was een mooi moment geweest om erin te komen. Althans... eerlijk gezegd debuteer ik in de Eredivisie liever in een volle Kuip. Dat voelt echt als een debuut. En niet een reeds besliste wedstrijd ver weg van Rotterdam."

Van Persie is sowieso belangrijk voor het jonge talent. "Tijdens een van de eerste dagen van de voorbereiding schoof hij aan bij onze tafel. De tafel van de jonge spelers. Ik zit daar met Wouter Burger, Lutsharel Geertruida, Achraf El Bouchataoui en Cheick Touré. Van Persie gaf aan dat we met vragen altijd bij hem terecht kunnen. Zowel op voetbalgebied als privé. Prachtig om te horen. Robin probeert ons op allerlei manieren te helpen. Ik denk dat hij daarom nog een jaar extra bij Feyenoord is gebleven. In het begin zat hij vaak bij de staf aan tafel. Op de achtergrond is hij enorm belangrijk voor onze selectie.''

Lees meer over:

Discussieer mee! 9 reacties

Gast6146999994

Je plaatst een bericht als Gast6146999994