'Feyenoord deelt een morele klap uit aan Napoli'

Feyenoord won woensdagavond haar laatste Champions League wedstrijd met 2-1 van SCC Napoli. De Rotterdammers begonnen matig aan de wedstrijd en kwamen dan ook, wederom, snel op achterstand. De 23-jarige middenvelder van Napoli, Piotr Zieliński, schoot de bal onberispelijk binnen na geklungel in de verdediging van Feyenoord. Ondanks de vroege achterstand en het matige spel in de eerste twintig minuten van de eerste helft, herpakte Feyenoord zich goed, groeide in de wedstrijd en kwam halverwege de eerste helft op gelijkte met SCC Napoli. Het goede spel bleef Feyenoord ook in de tweede helft spelen, en ondanks een man minder (rode kaart Vilhena), scoorde Feyenoord in de eerste minuut van de blessuretijd de winnende treffer. Na de wedstrijd gaf Christian Maggio, middenvelder van SCC Napoli, een korte reactie op de website van de Italiaanse topclub. "Het moreel is na deze verloren wedstrijd behoorlijk laag in de groep, maar we zullen ons herpakken en op de juiste manier reageren.", aldus Maggio. "Het voelt uiteraard niet goed. We zijn naar Rotterdam afgereist met een duidelijke doelstelling, en dat was winnen. Wat het resultaat van de andere wedstrijd was (Shakhtar Donetsk - Manchester City (2-1) was voor ons niet interessant." De verdediger van SCC Napoli is van mening dat zijn ploeg niet verdiende om te verliezen en dat veel spelers na de wedstrijd gefrustreerd waren. "Laat dit een goede les zijn voor de toekomst. Uiteindelijk ga je niet door omdat je de eerste wedstrijd met 2-0 verliest van Shakhtar Donetsk en dan wordt het op dit niveau moeilijk om terug te komen.'