Berghuis: 'Je ziet aan alles dat we een nieuw team hebben'

Steven Berghuis kan Feyenoord niet bij de hand nemen de afgelopen weken. Na een goede start van de competitie is Berghuis ver teruggezakt. De buitenspeler scoorde dan wel vandaag, maar grossierde net als in eerdere wedstrijden in slordige passes en slechte acties. Door dat balverlies kreeg Feyenoord een aantal goals tegen dit seizoen. Na afloop van Roda JC – Feyenoord reflecteert de speler op zichzelf en Feyenoord zelf. Berghuis: ‘Ik heb de kansen niet geteld vandaag. We moeten de kansen maken, dan maak je het jezelf makkelijker. De eerste helft doen we niet heel veel verkeerd, maar je geeft de 1-1 weg. Dat was erg slecht verdedigd. Je brengt jezelf in de moeilijkheden. We moeten meer scoren, maar ook niet zo’n tegengoal krijgen. Je ziet aan alles dat we een nieuw team hebben, we moeten ons echt gaan ontwikkelen en verbeteren als team. Meer niet’. ‘Wij moeten iemand als Diks helpen. Jullie hebben veel kritiek, daar kan ik niet veel mee. Hij is ook pas twintig, komt bij een grote club als Feyenoord na lang niet veel te hebben gespeeld. Dat is gewoon moeilijk, het is dus ook wel verklaarbaar. Verder vond ik hem goed spelen’. ‘We moeten gewoon hard blijven werken’, vindt Berghuis. ‘Je ziet dat we deze wedstrijden niet zo maar winnen. Je ziet aan ons dat we een nieuw team hebben. De coach was na afloop duidelijk: kansen afmaken. Maar het gevoel na vorige week is hetzelfde. In de rust ben je boos op elkaar, omdat je de goal weggeeft. Na afloop zit je verslagen in de kleedkamer, met een gevoel hoe dit kan’.