Feyenoord geeft Drenthe een nieuwe kans

Feyenoord geeft Drenthe een nieuwe kans

Oud-Feyenoorder Royston Drenthe (30) kan zich vanaf morgen weer een Feyenoorder noemen, alleen zal dat voortaan in een andere rol zijn dan voorheen. Hij zal vanaf donderdag als stagiair aan de slag gaan bij de jeugdopleiding van Feyenoord, zo meldt het Algemeen Dagblad. Zijn grote wens is om succesvol te zijn als jeugdtrainer binnen de succesvolle jeugdopleiding van Feyenoord.


Drenthe zal een versneld opleidingstraject volgen, dat speciaal bedoel is voor oud-voetballers die in de jeugdopleiding willen werken. Vanaf volgende week woensdag zal Drenthe tevens theorie lessen volgen in Zeist.

Zijn debuut in het profvoetbal maakte Drenthe als linksback op 15 januari 2006 in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Hij viel in de 76e minuut in voor Diego Biseswar. Op 31 januari 2006 werd bekend dat Drenthe definitief zou worden ingedeeld bij de A-selectie van Feyenoord. Ondanks een niet al te best seizoen in 2006/2007, wist de jonge linksback door zijn hartstocht en wilskracht in de smaak te vallen bij Het Legioen. Op 6 augustus 2007 kwam het persbericht naar buiten dat Drenthe een arbitragezaak aanspande tegen Feyenoord, om daarmee te proberen zijn transfer naar Real Madrid te bewerkstelligen, en op 9 augustus 2007 wordt een akkoord bereikt tussen Real Madrid en Feyenoord. Drenthe ging voor een bedrag van vijftien miljoen euro voor vijf jaar naar Spanje. De club zag in Drenthe een versterking voor de gehele linkerflank. Zijn verblijf in Spanje was geen succes. Na een aantal korte avonturen in Spanje, Engeland en Turkije besloot hij in februari 2017 te stoppen als profvoetballer.

Discussieer mee! 39 reacties

Gast7525872290

Je plaatst een bericht als Gast7525872290