'Het ene WK speel je halve finale en het andere WK blijf je thuis'

'Het ene WK speel je halve finale en het andere WK blijf je thuis'

Dinsdagavond speelde Nederland in Amsterdam ArenA de thuiswedstrijd tegen Zweden. In het Zweedse elftal keerden een aantal oude bekenden terug op de Nederlandse bodem. Naast Ola Toivonen en Marcus Berg, die in de basisopstelling zaten, was ook John Guidetti weer terug, die tegen Nederland niet in actie kwam. Na de wedstrijd stond John Guidetti voor de camera van RTV Rijnmond.


Op de vraag of hij tevreden was met de plek in de playoffs antwoordde Guidetti: "Het is moeilijk om niet tevreden te zijn. Toen we werden ingedeeld in deze groep wisten we dat we tegen Nederland en Frankrijk moesten spelen, en dat het erg moeilijk zou worden. En terugkijkend naar deze wedstrijd, we wisten dat het een onmogelijke opgave zou worden voor Nederland om zeven keer te scoren tegen ons, daarom voelden we vooraf geen druk en speelden we in principe een gewonnen wedstrijd, ondanks de nederlaag."

Guidetti stond dinsdagavond niet op het veld omdat hij al zes weken kampt met een blessure en daarom niet wedstrijdfit is. Desondanks is hij blij dat hij erbij mocht zijn, vooral om de Zweedse ploeg te steunen.

Na de wedstrijd liep Tonny Vilhena het veld af met het shirtje van Guidetti. "Uiteraard, hij is en blijft mijn broertje", vertelt Guidetti tegenover RTV Rijnmond. "Ik kan me zijn debuut tegen FC Twente uit nog heel goed herinneren. Na de wedstrijd zette ik Vilhena op mijn schouder omdat ik vond dat hij een uitstekende wedstrijd had gespeeld." Hij vind dan ook dat Vilhena ook tegen Zweden een hele goede wedstrijd had gespeeld en dat het zichtbaar is dat hij enorme ontwikkeling doormaakt.

Helaas zullen we Vilhena en Oranje ook dit eindtoernooi niet zien optreden. 'Dat gebeurt in voetbal, zo is het nou eenmaal. Je wint, je verliest", vertelt Guidetti. "Het kan er soms raar aan toe gaan. Het ene WK sta je in de halve finale en het andere WK blijf je thuis".

Discussieer mee! 29 reacties

Gast9026799764

Je plaatst een bericht als Gast9026799764