Feyenoord met de grond gelijk gemaakt: 'Je denkt dat je als landskampioen nog wat voorstelt'

Feyenoord met de grond gelijk gemaakt: 'Je denkt dat je als landskampioen nog wat voorstelt'

Feyenoord maakte dit jaar sinds lange tijd haar rentree in de Champions League, maar volgens analist Kenneth Pérez heeft de landskampioen niks te zoeken in het miljoenenbal. Dat schrijft de voormalig voetballer in zijn column op Sjoege.com, naar aanleiding van de nederlaag van Feyenoord op bezoek bij Napoli (3-1) en eerder in eigen huis tegen Manchester City (4-0).


,,Het is deze weken een reality check zonder weerga voor het Nederlandse voetbal”, schrijft Pérez. ,, Je denkt dat je als landskampioen nog wat voorstelt, maar dan word je in eigen huis overhoop gespeeld door een team dat heel veel niveaus beter is. En dan twee weken later tegen een tegenstander die toch weer een klasse minder is dan Manchester City, volgt een nieuwe afstraffing.” Iets waar de Rotterdammers niets van zullen leren, stelt Pérez. ,, Ook zo'n misverstand: dat je iets van die afstraffingen leert. Dat doe je niet. Echt niet.”

Pérez maakt het niveauverschil duidelijk aan de hand van Feyenoorder Jerry St. Juste, die volgens de analist meer te zoeken heeft in de Europa League. ,, Jerry St. Juste, toch een talentvolle verdediger in de Eredivisie, zag Lorenzo Insigne op hem afkomen. Hij weet ook wel, dan moet je naar de bal toe. Maar hij was een hert dat in de koplampen van een auto keek. Hij had angst.”

Discussieer mee! 118 reacties

Gast7661829643

Je plaatst een bericht als Gast7661829643