Manchester City heeft duurste team ooit

Manchester City heeft duurste team ooit

Morgenavond neemt Feyenoord het op tegen Manchester City in de groepsfase van de Champions League. Dat het een duel tussen David en Goliath wordt is een understatement, zo rekende het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory uit. 'The Citizens' hebben namelijk de duurste selectie aller tijden in de geschiedenis van het voetbal.


Als alle transfersommen bij elkaar worden opgeteld, heeft Manchester City een waarde van 853 miljoen euro, een record. Nummer twee Paris Saint Germain, niet geheel toevallig ook gerund door sjeiks uit het Midden-Oosten, volgt vlak achter de club uit Manchester met 850 miljoen euro. Daar is de dubieuze miljoentransactie van Mbappé (180 miljoen euro) al bij opgeteld.

Nummer drie Manchester United had zo'n 784 miljoen euro nodig om de huidige selectie bij elkaar te kopen. Champions League winnaar Real Madrid vinden we terug op plaats 6 en heeft een 'waarde' van 497 miljoen euro.

De huidige nummer twee van de Premier League gaf dit seizoen al 242 miljoen euro meer uit ten opzichte van vorig jaar om de selectie aan te vullen. Ter vergelijking: Feyenoord heeft voor dit seizoen zo'n 27 miljoen euro uitgegeven.

De lijst die is samengesteld bestaat alleen uit clubs uit de vijf grootste competities. Zou Feyenoord in deze lijst zijn opgenomen, dan zou de club uit Rotterdam waarschijnlijk ergens rond plaats 75 staan, tussen clubs als Hellas Verona en Montpellier. De Premier League is de absolute koploper wat betreft uitgaven en transfersommen, de totale waarde van alle clubs uit de Premier League bij elkaar bedraagt maar liefst 5,7 miljard euro. Bekijk de hele lijst hier.

Discussieer mee! 44 reacties

Gast4036829634

Je plaatst een bericht als Gast4036829634