'Door de juiste keuzes in de eerste helft gingen we makkelijker voetballen'

Het teruggekeerde kind van Feyenoord, Jean-Paul Boëtius, had gisterenavond een belangrijk aandeel in de overwinning van Feyenoord op Heracles Almelo. Hij scoorde het derde doelpunt voor Feyenoord in 33' minuut. Halverwege de tweede helft werd Boëtius vervangen door de nieuwe aanwinst, Sam Larsson. De trainer van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, wilde Boëtius sparen voor de belangrijke Champions League wedstrijd van a.s. woensdag tegen Manchester City. Want, de buit was al binnen in Almelo!? Maar niets was minder waar. Nog geen vijf minuten na de wissel scoorde Niemeijer het eerste doelpunt voor Heracles. De nog niet afgekoelde Boëtius hoorde het harde gejuich van Heracles supporters in de kleedkamer. Negen minuten later ging het Polman Stadion wederom uit het dak toe Niemeijer zijn tweede doelpunt maakte. Tegenover Metro vertelt Boëtius: 'Ik hoorde de mensen steeds weer schreeuwen, maar ik wist niet wat ik me erbij moest inbeelden. Op een gegeven moment hoorde ik de fans zo hard juichen dat ik dacht dat het 3-3 was geworden. Gelukkig was dat niet zo en viel hij er aan de andere kant in'. Gelukkig voor Boëtius, Feyenoord en het trouwe Legioen, scoorde Sam Larsson in de blessuretijd het vierde doelpunt voor Feyenoord, dat in de tweede helft veel moeite had met het opportunistische spel van Heracles Almelo. Dit was de vierde overwinning op rij voor Feyenoord, maar eentje die vooral in de tweede helft veel moeite kostte. Volgens Boëtius maakten Feyenoord-spelers in de eerste helft alleen maar goede keuzes, waardoor je als ploeg makkelijk en vrijuit kan gaan voetballen. In de tweede helft deden ze dat niet, waardoor Heracles zich terug heeft kunnen vechten in de wedstrijd. Onnodig, vindt Boëtius.