Groep Feyenoordsupporters zorgt voor onrust in Twente

Groep Feyenoordsupporters zorgt voor onrust in Twente

Na de gewonnen uitwedstrijd tegen Heracles Almelo heeft een kleine groep "Feyenoordsupporters" tot tweemal toe voor problemen gezorgd en confrontatie gezocht met de politie van Twente.


Volgens het AD deed het eerste incident zich voor in het centrum van Almelo, waar een groep van ongeveer dertig supporters voor overlast zorgde. De politie voelde zich noodzakelijk in te grijpen en sommeerde de groep de binnenstad te verlaten. Dat moest binnen een half uur het geval zijn, anders zouden er arrestaties worden verricht.

De groep supporters gaf gehoor aan de sommering van de politie en vertrokken richting Nijverdal. Daar zorgde dezelfde groep onruststokers voor het tweede incident. Er zou sprake zijn geweest van gewelddadig gedrag in een café. Nadat de groep was aangesproken door de politie, die de groep wederom verzochten het gebied te verlaten, werd de sfeer grimmiger, waarbij de groep supporters zich tegen de politie keerde. Deze voelde zich genoodzaakt in te grijpen en de kroeg te ontruimen.

De supporters werden naar hun auto's begeleid door de politie en vervolgens buiten Nijverdal geëscorteerd. Dit zorgde er voor dat het verkeer enige tijd stilstond in Nijverdal. Het is nog onduidelijk of er ook daadwerkelijk arrestaties zijn verricht.

Discussieer mee! 168 reacties

Gast8861547468

Je plaatst een bericht als Gast8861547468