INTERVIEW | 'Ik wil niet weg bij Feyenoord'

INTERVIEW | 'Ik wil niet weg bij Feyenoord'

Foto: Pro Shots
Tijdens de zomerstop vragen we aan een aantal Feyenoord Academy spelers om zichzelf voor te stellen aan Het Legioen. Vandaag de beurt aan Mats Knoester, speler bij Feyenoord onder 19 jaar als verdediger. Wie ben je? Kun je wat over jezelf vertellen? 

‘Ik ben Mats Knoester, achttien jaar oud en kom uit Alphen aan de Rijn. De afgelopen twee jaar heb ik in de A1 van Feyenoord gespeeld. Maar al jaren lang voetbal ik bij Feyenoord, daarvoor bij ARC. Het laatste jaar mocht ik ook geregeld meedoen met Jong Feyenoord.’ Hoe ben je bij Feyenoord terechtgekomen? 

‘Via mijn broer Cas. Een aantal jaren geleden mocht hij bij deze club stage lopen. Ik wilde heel erg graag mee met hem. Feyenoord heeft mij toen toevallig ontdekt omdat ik veel bezig was met voetbal.’ Waarom wilde je graag bij Feyenoord voetballen? 

‘Al toen ik zes jaar oud was wilde ik de hele dag graag voetballen. Toen ik bij Feyenoord terecht kwam maakte alles binnen de club zo’n grote indruk op me. Daarom wilde ik heel graag hier voetballen.’ Heb je een ritueel voor de wedstrijd? Een bijgeloof? 

‘Nee.’ Wat doe je naast het voetbal in het dagelijks leven? 

‘Vorig jaar heb ik heb mijn havo afgerond. School is voor mij nu klaar. Nu het voetbalseizoen erop zit ga ik lekker genieten van mijn vakantie.’

 ‘Als ik mezelf zou moeten omschrijven? 'Ik ben een echte verdediger die ervan houdt om zijn tegenstander uit te schakelen. Fysiek ben ik vrij sterk. Aan de bal ben ik vaak degelijk, gewoon niet te gek doen.’   Jullie hebben met de Onder 019 een lastig seizoen achter de rug. Wat heb je ervan kunnen leren wat je mee neemt naar het aankomende seizoen? 

‘Wat een belangrijke les is geweest is dat het verliezen van wedstrijden er soms ook bij hoort. Ook al is het moeilijk. Als team moet je sterk zijn om daar bovenop te komen. Ook als er veel kritiek is na een verloren wedstrijd.’   Heb je jezelf het afgelopen seizoen kunnen ontwikkelen zoals je zelf voor ogen had?

 ‘Ik ben tevreden over mijn ontwikkeling tot nu toe. Het laatste jaar heb ik vooral veel ervaring op kunnen doen bij de wedstrijden van Jong Feyenoord. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik wel graag mee had gedaan met de selectietrainingen, maar dat maakt mijn ontwikkeling niet minder.’   De geruchten gaan dat Feyenoord je graag elders minuten wil laten maken. Hoe kijk jij daar tegen aan?

 ‘Dat is alleen maar goed. Elke jonge speler moet ervaring op doen en minuten maken. De club heeft veel vertrouwen in mij uitgesproken dat het gaat lukken. Daardoor kom ik sterker terug denk ik en kijk ik er positief tegenaan.’   Je zei ooit in het boek ‘Wij houden van die club’: “Spelen in De Kuip daar droom ik van.” Dit seizoen heb je minuten mogen maken in de benefietwedstrijd tegen FC Dordrecht, hoe was het? 

‘Dat was een fantastisch moment. Ik heb er tegen FC Dordrecht van kunnen genieten. De supporters om je heen die je toe juichen dat is gewoon iets om nooit te vergeten. Maar nu wil ik mijn officiële debuut nog.’   Over 5 jaar speel ik bij…? ‘Feyenoord. Als vaste waarde. Ongetwijfeld. Ik heb absoluut de intentie om sterker terug te komen en niet weg te gaan bij Feyenoord.’
Lees ook