FC Utrecht wint play-offs voor Europees voetbal, Roda JC en NAC volgend seizoen in de Eredivisie

FC Utrecht heeft vanmiddag in eigen huis een 3-0 achterstand na de uitwedstrijd tegen AZ omgedraaid in een overwinning. FC Utrecht won vanmiddag met 3-0 na 90 minuten en dus moest er een verlenging aan te pas komen om te bepalen wie er Europees voetbal ging spelen. In die verlenging wisten beide ploegen niet te scoren en zo kwam het aan op penalty’s, waarbij de Utrechters aan het langste eind trokken (4-3). Door deze overwinning speelt FC Utrecht komend seizoen in de voorronde van de Europa League. Roda JC heeft de nacompetitie overleeft en blijft komend seizoen in de Eredivisie. Na de 0-0 in Maastricht tegen MVV won het de return vanmiddag in eigen huis met 1-0. NAC Breda keert terug in de Eredivisie. De ploeg van Stijn Vreven won in het thuisduel al met 1-0 van NEC, en wisten vanmiddag de voorsprong in Nijmegen veilig te stellen door met maar liefst 1-4 te winnen. Zo keert NAC terug na twee seizoenen Jupiler League en degradeert NEC.