El Ahmadi: 'Tonny is zo ontzettend belangrijk voor ons'

El Ahmadi: 'Tonny is zo ontzettend belangrijk voor ons'

Tonny Vilhena werd afgelopen zondag tegen ADO Den Haag gespaard door trainer Giovanni van Bronckhorst. De 22-jarige middenvelder is te belangrijk om de wedstrijd tegen PSV te missen. Met zijn fysieke kracht is hij opgewassen tegen sterke Mexicaan Andrés Guardado. Van Bronckhorst zag namelijk in december in de topper tussen Ajax en PSV de Mexicaan zonder pardon El Ghazi en Dolberg uit de wedstrijd schoppen. Vilhena is daar wel tegen bestand, net als zijn compagnon op het middenveld Karim El Ahmadi.


Nog niet zolang geleden stond Vilhena regelmatig wissel en werd hij alleen gebruikt in de ‘grote’ wedstrijden. Toch is hij nu basisspeler en ontzettend belangrijk weet ook El Ahmadi. “Tonny is zo ontzettend belangrijk voor ons”, zegt ploeggenoot Karim El Ahmadi in het Algemeen Dagblad. “Niet alleen omdat hij op een belangrijke positie speelt, maar zeker ook door zijn manier van spelen. Hij brengt energie, pakt ballen af, sluit bij als het kan. We zijn allemaal heel blij dat we hem zondag tegen PSV er weer bij hebben. Want ik heb het al vaker gezegd: Vilhena heeft het karakter van een topspeler.”

Van Bronckhorst heeft Vilhena weer basisspeler gemaakt. Eljero Elia rendeert beter met Vilhena achter hem. Vilhena is gewoon erg belangrijk voor dit Feyenoord. “Vilhena heeft specifieke kwaliteiten”, zegt Van Bronckhorst over hem.Discussieer mee! 22 reacties

Gast9351628595

Je plaatst een bericht als Gast9351628595