Van Bronckhorst kiest mooiste doelpunt van de middag: 'Dat was voor Sparta vlak voor rust toch wel een tik'

Giovanni van Bronckhorst was na afloop van de wedstrijd trots op zijn club Feyenoord. In De Kuip werd het 6-1 voor Feyenoord in de wedstrijd tegen Sparta. ‘Hoe we vandaag deze overwinning hebben behaald, ik denk dat dat genoeg zegt’, vertelt Van Bronckhorst tegen FOX Sports. ‘Ik had vooraf al gezegd dat resultaat alleen komt als je er energie in stopt. Vandaag was belangrijk om de overwinning te behalen. De jongens hebben een goed signaal gegeven dat we staan waar we horen te staan. Het is een signaal naar onszelf.’ Vooral over het spel was de trainer van Feyenoord tevreden. ‘Dit is de manier waarop we kunnen spelen. Dat hebben we vandaag uitstekend laten zien. We hebben de tegenstander geen moment het gevoel gegeven dat er iets te halen valt.’ Van Bronckhorst werd gevraagd welk doelpunt hij het mooiste vond. ‘Ik vond die van Jens wel aardig. Een mooie volley. Dat was voor Sparta vlak voor rust toch wel een tik.’ Van Bronckhorst is te spreken over Toornstra. ‘Hij is heel belangrijk voor ons. Hij is belangrijk in goals en assists.’ De zes doelpunten van Feyenoord kunnen belangrijk zijn in de loop van het seizoen. ‘Je weet hoe belangrijk het doelsaldo kan zijn. Als je de kans krijgt om meer te gaan scoren moet je dat doen.’ Donderdag speelt Feyenoord de wedstrijd tegen Fenerbahçe. ‘Donderdag een finale voor ons. We weten wat we moeten doen. We zullen er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.’