Priske staat voor dilemma; wie wordt de eerste keeper?

Timon Wellenreuther heeft gisteren zijn contract bij Feyenoord met twee jaar verlengd. De tweede doelman van Feyenoord heeft nu een contract tot medio 2027. Echter staat hoofdtrainer Brian Priske door deze verlenging wel voor een dilemma. Het Algemeen Dagblad peilde de meningen en visies van oud-doelmannen Joop Hiele en Ronald Waterreus.

Na een prima eerste seizoen en erg goed tweede seizoen als tweede keeper wilde Wellenreuther ergens eerste keeper worden. Dat wilde hij graag bij Feyenoord doen, maar als dat niet mogelijk was wilde hij een transfer gaan maken. Met de contractverlenging tot 2027 wordt er gesuggereerd dat Wellenreuther bij Feyenoord de eerste keeper wordt. Oud-Feyenoord doelman Joop Hiele zei hierover het volgende tegen het Algemeen Dagblad: 'Een speler die herhaaldelijk heeft geroepen geen tweede keeper meer te willen zijn, zal toch bepaalde garanties hebben gekregen.' Volgens Hiele is dat ook niet gek. Hiele zegt dat Bijlow de laatste tijd niet heeft kunnen brengen wat hij in zich heeft qua potentie, wat Wellenreuther daarentegen wel heeft gedaan. Wellenreuther zit volgens Hiele aan de top van zijn kwaliteiten.

Ronald Waterreus denkt dat Wellenreuther een streepje voor zal hebben op Priske. Bijlow is als derde keeper van het Nederlands Elftal mee naar het EK, waardoor Wellenreuther in de voorbereiding wordt gezien als eerste keeper. 'Het kan zomaar dat Priske dan tot de conclusie is gekomen dat Wellenreuther gewoon een uitstekende doelman is,' vertelt Waterreus. Als Wellenreuther in de voorbereiding hetzelfde presteert als de afgelopen twee seizoenen, denkt Waterreus dat de keuze eerder naar Wellenreuther zal gaan. 'Dan heeft Wellenreuther duidelijk een streepje voor op Bijlow.' Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten