UPDATE | Gemeente Rotterdam bevestigt berichtgeving over Carola Schouten

UPDATE | Gemeente Rotterdam bevestigt berichtgeving over Carola Schouten

49 reacties 49
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

De gemeenteraad ziet in Carola Schouten (46) de nieuwe burgemeester van Rotterdam, meldt de gemeente Rotterdam. Zij volgt dan Ahmed Aboutaleb die op 1 oktober stopt. 

Hiermee wordt Schouten de eerste vrouwelijke burgemeester van de havenstad. De benoeming is nog niet rond. Ze wordt aanbevolen door de gemeenteraad en zal een screening moeten ondergaan. Als dit niks geks oplevert zullen de koning en minister van Binnenlandse Zaken haar benoemen als burgemeester van Rotterdam voor de komende zes jaar met ingang van vanaf 10 oktober.

Sparta-fan

Schouten was hiervoor actief namens de ChristenUnie als minister van Landbouw in 2017 en minister voor Armoede, Participatie en Pensioenen in 2022. Ook was ze in beide kabinetten vice-premier. Met dit cv kreeg ze boven 25 andere sollicitanten de voorkeur. Onder wie ex-minister en Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge en ombudsman Marianne van den Anker.

Schouten heeft de commissie van 14 raadsleden die gaan over de aanstelling van de nieuwe burgemeester weten te overtuigen. Zij stemden 4 juli in een besloten raadsvergadering in met de aanbeveling.

De in den Bosch geboren moeder woont al sinds haar studietijd in Rotterdam-West en geeft ook aan Sparta-fan te zijn. Echter laat ze weten dat haar zoon ‘een enorme Feyenoorder’ is. 

Lees ook