'Wieffer in het vliegtuig naar Engeland om transfer af te ronden'

'Wieffer in het vliegtuig naar Engeland om transfer af te ronden'

50 reacties 50
Bron: X
Foto: Pro Shots

Feyenoord moet afscheid gaan nemen van Mats Wieffer. De middenvelder zou momenteel in het vliegtuig zitten onderweg naar Engeland, dat meldt Fabrizio Romano op X.

Eerder vandaag kwam al naar buiten dat er een akkoord was tussen Feyenoord en Brighton & Hove Albion FC voor dertig miljoen euro plus bonussen die de som nog verder kunnen laten stijgen en een doorverkooppercentage. Nu Wieffer onderweg is richting de Engelse club lijkt de transfer definitief, hij zou een contract voor vijf seizoenen tekenen, volgens 1908.nl. Mits de middenvelder de medische keuring doorstaat. Hiermee levert de Bornenaar een nieuw transferrecord op voor Feyenoord. Na Kokcu en Sinisterra is dit het derde jaar op rij waar dit record verbroken wordt. 

Bij Brighton zal Wieffer samen spelen met de vorig jaar door Feyenoord gehuurde Yankuba Minteh. De razendsnelle Gambiaan werd eerder deze transferwindow voor 35 miljoen overgenomen van Newcastle. Een transfer waar Feyenoord ook nog ruim een miljoen euro aan overhield.  De doelstelling voor Brighton zal zijn om weer Europees voetbal te behalen, na een teleurstellende elfde plaats vorig seizoen. Wel was de club uit het zuiden van Engeland vorig jaar voor het eerst actief op Europees niveau. In de Europa League werden ze in de achtste finale uitgeschakeld door AS Roma.

Wieffer speelde uiteindelijk 79 wedstrijden voor de stadionclub, hierin wist hij negen keer te scoren en elf assists af te leveren. Ook wist hij zowel de landstitel als de beker te winnen. Dat terwijl Feyenoord slechts 575 duizend euro bij Excelsior heeft moeten neerleggen voor zijn diensten. Dit is ruim 52 keer minder dan dat de club nu voor hem krijgt met 30 miljoen. Wel gaat 15% van die 30 miljoen naar onze buren in Kralingen toe.

Lees ook