'Dan gaan ze de markt op om kant-en-klare topspelers te halen'

'Dan gaan ze de markt op om kant-en-klare topspelers te halen'

15 reacties 15
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is afgelopen week weer begonnen met trainen, ook was gisteren de eerste openbare training en de eerste persconferentie van Brian Priske. Vandaag laat Martijn Krabbendam van Voetbal International zijn licht schijnen over aankomend seizoen.

Priske was tijdens zijn eerste persconferentie duidelijk over interesse in spelers. "Hij had gezegd over Mats Wieffer. die in belangstelling staat van Brighton & Hove Albion, dat het bij het leven hoort dat zulke spelers gaan vertrekken. En dat is natuurlijk zo. Feyenoord is nog steeds een club die koopt spelers, ontwikkelt ze, of leidt ze op en ontwikkelt ze, om ze uiteindelijk voor een goed bedrag te verkopen. Dat is nog steeds de snelste manier om geld te verdienen."

Brighton & Hove Albion

Brighton is serieus geïnteressseerd in Wieffer, maar hun bod is nog niet toereikend. "Die club is met een bod gekomen waar Feyenoord meer van had verwacht", aldus Krabbendam. "Nu wordt het wheelen en dealen, tot ze tot een bedrag komen waar Feyenoord denkt daar gaan we mee akkoord, dan is Wieffer weg."

Dávid Hancko

Ook voor Dávid Hancko zou er voldoende belangstelling zijn. "Hancko heeft een prima EK gehad en zelf ook aangegeven dat hij openstaat voor een transfer. Atlético zou belangstelling hebben, dat zou misschien wel een club zijn waar hij voor openstaat, want hij heeft maar een select clubje waar hij naartoe zou willen. Bij hem is echter wel de vraag of Feyenoord er voor openstaat om hem te laten gaan. Hij heeft nog een contract tot 2028. Ik kan me wel voorstellen dat ze niet iedereen zomaar willen laten gaan", aldus Krabbendam doelend op de situatie van Lutsharel Geertruida.

Geertruida leek vorig jaar al te vertrekken, maar tekende uiteindelijk bij met een jaar. "Je hebt ook Geertruida nog die nog een contract heeft voor een jaar, die moet je eigenlijk ook laten gaan. Je wil waarschijnlijk niet je hele verdediging op de schop gooien."

Jeyland Mitchell

Feyenoord zou ook verregaande interesse hebben in Jeyland Mitchell. "Dat is een verdediger uit Costa Rica. Iedereen die je over hem spreekt is laaiend enthousiast", aldus Krabbendam die wel een slag om de arm houdt. "Als deze jongen echt zo goed is als mensen zeggen dat hij is, dan neemt de concurrentie ook weer toe."

Feyenoord zal ook nog andere spelers aan willen trekken. "Feyenoord is altijd op zoek naar buitenspelers. Net als vorig jaar Yankuba Minteh. Die werd gehuurd en levert Feyenoord nog een aardig bedrag op. Iets meer dan een miljoen", aldus Krabbendam.

Opbouw naar nieuw seizoen

Priske is in ieder geval officieel begonnen. Hij heeft genoeg spelers op het veld. "Spelers zat, die internationals krijgen nog even vakantie en sluiten later aan, dan gaan ze op trainingskamp naar Oostenrijk. Bij Priske krijg je toch wel sterk de geluiden dat hij met drie centrale verdedigers gaat spelen. We gaan een ander Feyenoord zien dan onder Slot. Slot is de beste trainer die ik heb gezien bij Feyenoord, hij gaat gemist worden. De nieuwe trainer gaat het anders doen, dat is maar goed ook want een nieuwe Slot vind je toch niet."

Gerichte aankopen

Krabbendam weet dat de aangetrokken spelers tot nu toe vooral talenten zijn, die zich kunnen ontwikkelen, maar denkt niet dat het daar bij blijft. "Ik kan me niet aan de aandacht onttrekken dat wanneer Wieffer vertrekt, Geertruida vertrekt, als Gimenez misschien weggaat en misschien nog iemand weggaat, dat ze dan de markt op gaan om kant-en-klare topspelers te halen, die mogelijkheid is er nu wel."

 

Lees ook