Hancko openhartig: 'Ik zal nu eerst met m’n zaakwaarnemer gaan spreken'

Hancko openhartig: 'Ik zal nu eerst met m’n zaakwaarnemer gaan spreken'

29 reacties 29
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Dávid Hancko blikte na de nederlaag van Slowakije tegen Engeland teleurgesteld terug op het EK, zo is te lezen in Voetbal International. De Slowaakse linksback vond het bijzonder pijnlijk omdat ze zo dicht bij een historische overwinning waren. "Dit was iets speciaals omdat je voor je land speelt en zó dichtbij bent om een van de beste landen ter wereld te verslaan," zei Hancko. Ondanks een sterke wedstrijd van zijn kant, met goede verdedigende en aanvallende acties, kon Slowakije het niet afmaken in de verlenging.

Bij Feyenoord heeft Hancko veel geleerd van trainer Arne Slot, die een grote invloed op zijn carrière heeft gehad. "In de laatste twee jaar heeft hij m’n carrière veranderd," zei Hancko. Slot's professionele aanpak en tactische inzichten hebben Hancko geholpen om als voetballer te groeien. Vooral de gedetailleerde video-analyses en specifieke trainingsmethoden van Slot hebben indruk op hem gemaakt.

Hancko speelt bij het nationale team als linksback, een positie die hij ook bij Feyenoord onder de knie heeft gekregen. Hij waardeert de veelzijdigheid die hij heeft ontwikkeld en hoe dit hem helpt om op verschillende posities te presteren. De rol van Slot in zijn ontwikkeling wordt duidelijk gewaardeerd door Hancko. Over zijn contract is Hancko luchtig, de Slowaak weet dat hij nog vier jaar te gaan heeft.

Hoewel Hancko tevreden is bij Feyenoord en geniet van de club en de fans, staat hij open voor een nieuwe uitdaging. "Er zijn dingen in de media genoemd, maar ik zal nu eerst met m’n zaakwaarnemer gaan spreken," zei hij. Met een contract voor vier jaar zal een geïnteresseerde club flink moeten betalen. Toch lijkt Hancko zelf wel open te staan voor een volgende club, waarbij hij aangeeft dat Te Kloese bij een grote club mee wil denken, als de prijs juist is.

Lees ook