KNVB gaat experimenteren met 'On-Field announcements'

KNVB gaat experimenteren met 'On-Field announcements'

4 reacties 4
Bron: Knvb.nl
Foto: Pro Shots

De KNVB gaat vanaf volgend seizoen nieuwe spelregels toevoegen. Zo moet de stadionklok in elk stadion doorlopen als de 45e of 90e minuut ingaat en mag er nu permanent extra gewisseld worden bij een hersenschudding, zo meldt de KNVB op haar website.

Stadionklok

De voetbalbond schrijft dat in elk stadion de stadionklokken door moeten lopen na de 45e of 90e minuut. Nu blijft de tijd altijd op 45:00 en 90:00 staan en is het voor supporters die bij de wedstrijd aanwezig zijn vaak onduidelijk welke minuut het nou is tijdens de blessuretijd. Vanaf het volgende seizoen is dit dus wel te zien.

Witte wissel

Afgelopen seizoen werd er door de bond al geëxperimenteerd met de 'witte wissel'. Teams mochten hierdoor een zesde wissel inzetten als er een speler gewisseld moest worden vanwege een hersenschudding. Vanaf het volgende seizoen wordt deze regel permanent ingevoerd. Extra toevoeging: als een team door een hersenschudding een zesde wissel krijgt, betekent dat dat de tegenstander ook één keer extra mag wisselen, om het zo eerlijk mogelijk te houden.

On-Field announcements 

De voetbalbond gaat per volgend seizoen experimenteren met 'On-Field announcements'. Dit betekent dat de scheidsrechter na een VAR moment het stadion toespreekt wat er beslist is en waarom. Dit is ook voor supporters die op tv kijken te horen. Hiermee zal geëxperimenteerd worden in de TOTO KNVB Beker vanaf de achtste finales. Klik hier om een voorbeeld te zien op het X-account van CentreGoals van zo'n 'On-Field announcement, wat al in de MLS wordt toegepast.

Lees meer over
Lees ook