Pusic lyrisch: 'Buitencategorie van Europese talenten'

Pusic lyrisch: 'Buitencategorie van Europese talenten'

7 reacties 7
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Marino Pusic, voormalig assistent bij Feyenoord, is nu hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk en heeft bijna de volledige Oekraïense nationale ploeg onder zijn hoede. Zijn avontuur bij Shakhtar begon bijzonder toen hij op dezelfde dag met zijn selectie naar Spanje vloog om na een korte kennismaking direct tegen Barcelona te spelen, zo laat hij optekenen in het Algemeen Dagblad door Yvonne van Beek.

Pusic is als geboren Joegoslaviër helaas niet onbekend met oorlog en zegt dat hji er met zijn ploeg relatief weinig van merkt, vooral in de reistijd. Volgens Pusic is er pas twee keer een wedstrijd onderbroken door het luchtalarm. Tijdens het EK gaat hij zijn spelers nauwlettend volgen. Dat zal Pusic vandaag niet bevallen zijn, Oekraïne verloor 

Oekraïne zit in een poule met België, Roemenië en Slowakije. Pusic denkt niet dat dit een 'mindere poule' is. Omdat hij de kwaliteiten van Oekraïne kent en ook bij Slowakije een goed gevoel heeft. Pusic heeft ook een band met enkele Slowaakse spelers dankzij zijn tijd bij Feyenoord. "David Hancko zou een stap naar een topclub kunnen maken en Leo Sauer behoort voor mij ook in de buitencategorie van Europese talenten."

Lees ook