'Opvallend want ze hebben er natuurlijk nog twee'

'Opvallend want ze hebben er natuurlijk nog twee'

26 reacties 26
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Bij Feyenoord begint er steeds meer duidelijkheid te komen richting volgend seizoen. Brian Priske is aangesteld als hoofdtrainer en de Rotterdammers lijken zo goed als zeker van de komst van spits Julian Carranza. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op de veranderingen in Rotterdam.

Volgens de Feyenoord-watcher is het ergens opvallend dat Feyenoord bijna rond is met Carranza. “Opvallend want ze hebben er natuurlijk nog twee. Iedereen kent het scenario van Gimenez die weggaat, Er kan natuurlijk ook nog een scenario ontstaan dat Ueda weggaat, als hij veel blijft scoren bij Japan en Feyenoord kan er op verdienen dan kan hij ook vertrekken”, aldus Gouka. Lang leek Gimenez de aangewezen persoon om een grote transfer te maken. “Dat werd wat lastiger omdat hij de tweede seizoenshelft minder presteerde. Maar hij staat in Amerika nog wel op de grote banners als een van de grote spelers in de selectie van Mexico al heeft hij lang niet altijd een basisplaats. Er is ook nog geen club voor hem.”

Er kan wel eens een lastige situatie ontstaan als Gimenez of Ueda nog niet is vertrokken en Carranza al wel aansluit. Gouka heeft Carranza van Philidelphia Union  bekeken. “Wel een speler die goals kan maken, maar ook veel kaarten pakt viel me op.” Gouka verbaast zich over de gang van zaken. Het is natuurlijk wel opvallend dat je al zover bent”, terwijl de andere spitsen nog niet vertrekken. Je kunt je afvragen wat dat doet met de marktwaarde van een andere spits, clubs weten dat wanneer ze zich melden dat de speler moet vertrekken, drie Top spitsen in de Kuip is natuurlijk wat overdreven.”

Vertrek Gimenez

Het vertrek van Gimenez is door velen voorspeld, maar voorlopig is hij nog steeds speler van Feyenoord. Er is nog geen club die zich officieel gemeld heeft, al gaan er wel geruchten rondom Napoli en ook Gouka wordt gebeld door een radiostation uit Italië. “Het is een radiostation die er kort op zit, het is geen partij die zomaar even lukkraak gaat rond bellen of Gimenez naar Napoli zou kunnen dus er speelt wel wat”, aldus Gouka.

Priske

Feyenoord heeft met Brian Priske een nieuwe trainer gevonden. Daar is veel werk aan vooraf gegaan. “Ze hebben daar Folkert Boer die kijkt als sportwetenschapper naar de wedstrijden, die weet hoeveel punten een club nodig heeft om succesvol te zijn, maar ook waar de bal wordt veroverd op het veld. Hij kan trainers ontleden in cijfers en ook clubs ontleden is cijfers en daarmee hebben ze Priske wel naar boven getoverd.”

Al moet na een analyse natuurlijk wel iemand gevonden worden die ook naar Nederland wil. “Priske was een van de mensen die die kant wel op wilde en ze wisten dat er een afspraak zou zijn met Sparta Praag over de hoogte van de afkoopsom. Sparta Praag ontkende dit in de onderhandelingen en dat irriteerde dan weer mensen die bij de onderhandeling betrokken waren. Uiteindelijk is de deal afgetikt op 1,7-1,8 miljoen.”

Uiteindelijk was het een lang proces. “Het is een proces van maanden geweest, ze zijn vorig jaar al begonnen toen Slot mogelijk naar Tottenham Hotspur ging, maar de keuze had ook nu nog kunnen zijn dat Slot was gebleven. Het is gewoon een doorlopend proces dat ze naar trainers kijken, dat is anders dan vroeger in de Kuip.” Ondanks de maanden lange voorbereiding duurde het wel lang. “Dan heeft het nog vrij lang geduurd en dat vond Te Kloese ook.”

Lees ook