Krabbendam: 'Die wil echt alleen naar een absolute topclub'

Krabbendam: 'Die wil echt alleen naar een absolute topclub'

31 reacties 31
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft momenteel een vacante positie voor de rol van hoofdtrainer. Het vertrek van Arne Slot lijkt opgevuld te worden met de komst van Brian Priske. De Deen sprak al met Feyenoord en zou zelfs persoonlijk al akkoord zijn met de club. Sparta Praag vormt het enige obstakel, er moet namelijk een afkoopsom betaald worden voor Priske die tot 2026 vast ligt.

Bij Voetbalpraat op ESPN gaat Martijn Krabbendam in op de mogelijke komst van Brian Priske: "Het kan niet anders dan dat hij het wordt, ik kan me niet voorstellen dat ze nu nog met vier kandidaten bezig zijn. Hij is hier ook al geweest om één en ander te bespreken. Dus hij zal het wel worden." Kenneth Perez is verbaasd dat Feyenoord nog niet heeft doorgepakt na de miljoenen van Slot die binnenkwamen: "Ze zullen wel weten wat Sparta Praag ongeveer wil hebben toch?" Martijn Krabbendam weet daar het volgende over te vertellen: "Nou hij heeft in oktober zijn contract nog verlengd met twee jaar, dus dan moet er wat meer betaald worden. Ik hoor bedragen van anderhalf miljoen euro."

Team Priske en De Wolff

Naar verluidt zou Priske zijn assistenten mee willen nemen, maar daar lijkt Sparta Praag niet volledig in mee te gaan. "Volgens mij willen ze die Friiss houden bij Sparta Praag." Krabbendam denkt dat de rol van John de Wolff niet is uitgespeeld bij Feyenoord evenals Etiënne Reijnen. Laatst genoemde zou mee gaan naar Liverpool maar lijkt tegen papierwerk aan te lopen: "Je moet een work permit hebben in Engeland en dat schijnen ze ook te controleren. Maar John de Wolf is ook de cultuurbewaker, zoals dat heet dus die blijft."

Prestaties Prijzenpakker Priske

Over de prestaties van Brian Priske in zijn carrière tot nu toe is Krabbendam zeer optimistisch: "Hij heeft Midtjylland als interim kampioen gemaakt, dat is niet de club met het hoogste budget, dat is FC Kopenhagen. En daarna, dat is helemaal knap, door drie voorrondes Champions League heen geloodst naar de poulefase. Bij Antwerp werd hij toen vierde met een, destijds voor de club, puntenrecord, maar wel ontslagen. En in Praag is hij na negen jaar met Sparta kampioen geworden en ook meteen twee jaar op rij."

Volgens Krabbendam is de keuze voor Priske zeer weloverwogen: "Ik denk dat ze bij de leiding denken: Laten we nu voor een wat ervaren coach gaan want de andere namen zoals Sahin, zijn nog heel onervaren." Zeker met de verwachte uitstroom van spelers hebben de Rotterdammers een coach nodig die direct kan presteren: "Dat gaat nu zo ongeveer beginnen. AC Milan heeft geïnformeerd naar Gimenez, dat soort clubs. Een beetje oriënteren, wat ze moeten betalen. Geertruida met één jaar contract willen ze verkopen. Wieffer was vorige window al interesse voor dus de kans bestaat dat als er een mooie club komt hij vertrekt. Eén van de twee keepers wil spelen. Dus in elke linie gaat er wel iemand weg."

Vervangers en Hancko

De clubwatcher, werkzaam bij Voetbal International ziet dat het team van Te Kloese hard werkt aan de selectie van volgend jaar, ook bij vertrek van eventuele steunpilaren: "Feyenoord is ook ondertussen hard aan het werk om geschikte vervanging te halen op de achtergrond. Wat ze tot nu toe gehaald hebben is vooral voor de breedte." Tot slot heeft Krabbendam wel goed nieuws voor de Feyenoordsupporters die een totale uitstroom vrezen: "Ik denk wel dat Hancko nog blijft, want die wil echt alleen naar een absolute topclub vanaf Feyenoord."

Lees ook