Twee Feyenoorders maken kans op individuele prijs

Twee Feyenoorders maken kans op individuele prijs

Sinds 2004 worden jaarlijks de Rinus Michels Awards uitgereikt aan de beste trainer/coaches uit de Eredivisie en Eerste Divisie. Deze prestigieuze prijzen zijn vernoemd naar Rinus Michels, die in 1999 door de FIFA werd uitgeroepen tot coach van de eeuw. De verkiezing is een gezamenlijke inspanning van de CBV, KNVB en Eisma/De Voetbaltrainer. Vandaag zijn de genomineerden voor Coach van het jaar bekend gemaakt op CoachesBV.

De jury, bestaande uit Han Berger, Henny Groot Kormelink en Mario Captein, stelt de genomineerden samen. De uiteindelijke winnaars worden gekozen door stemmen van alle hoofdtrainers in het betaald voetbal, waaronder die van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de bondscoach.

Categorieën van de Rinus Michels Awards:

- Coach van het jaar Eredivisie
- Coach van het jaar Keuken Kampioen Divisie

Eredivisie
Genomineerden in de categorie Coach van het jaar :

Peter Bosz (PSV)
René Hake (Go Ahead Eagles)
Rogier Meijer (NEC)
Joseph Oosting (FC Twente)
Arne Slot (Feyenoord)

De nominatie van Arne Slot betekent dat de voormalig hoofdcoach van Feyenoord de prijs voor het derde jaar op rij kan winnen.

Keuken Kampioen Divisie
Genomineerden in de categorie Coach van het jaar 

Jean-Paul van Gastel (NAC Breda)
Dick Lukkien (FC Groningen)
Peter Maes (Willem II)
Michele Santoni (FC Dordrecht)
Bas Sibum (Roda JC)

De winnaars van de Rinus Michels Awards worden bekendgemaakt op woensdag 3 juli. Alle hoofdtrainers in het betaald voetbal mogen hun stem uitbrengen.

Uitreiking

Op maandag 2 september reikt de Eredivisie de prijzen uit. Naast Arne Slot namens Feyenoord kan ook nog een speler van Feyenoord de zogeheten Johan Cruijff Talent van het jaar prijs winnen. De genomineerden van deze prijs zijn ook op de site van CoachesBV gepubliceerd.

Genomineerden

Jorrel Hato (Ajax)
Ruben van Bommel (AZ)
Youri Regeer (FC Twente)
Yankuba Minteh (Feyenoord)
Johan Bakayoko (PSV)

Op deze verkiezing kunnen enkel de 18 trainers die afgelopen seizoen in de Eredivisie werkzaam waren hun stem uitbrengen.

Lees ook