BNR: 'Van den Herik gaat onderzoek naar KNVB leiden'

BNR: 'Van den Herik gaat onderzoek naar KNVB leiden'

25 reacties 25
Bron: BNR
Foto: Pro Shots

Er schijnt bij de profclubs grote twijfels te zijn over het beleid van de KNVB. BNR meldt dat de clubs betaald voetbal een zogenaamd onafhankelijk onderzoek willen naar de governance van de KNVB. Oud-voorzitter van Feyenoord Jorien van den Herik zou gekozen zijn om dit onderzoek te gaan leiden.

BNR meldt dat AZ de aanvraag het onderzoek geïnitieerd heeft en dat 32 betaald-voetbalorganisaties ingestemd hebben met dit onderzoek. Alleen Ajax en Feyenoord hebben zich onthouden van stemmen. Het onderzoek zou vooral moeten bekijken of de KNVB niet teveel ‘luistert’ naar de grote topclubs in het maken van hun beleid.

Ongelijkheid

Volgens de website van BNR is één van de belangrijkste momenten om dit onderzoek aan te vragen het ‘kampioenschap’ van Ajax in 2020. De competitie werd vanwege corona niet afgemaakt. Ajax en AZ eindigden gelijk maar de KNVB kende de volledige Champions League-premie, 34 miljoen, aan de Amsterdammers toe. Deze misstanden kwamen nu opnieuw naar boven door de verkiezing van de bondsvoorzitter. De KNVB wordt verweten onvoldoende goed met de clubs te communiceren.

Onafhankelijk?

Van den Herik gaat, naar verluid, de voorzitter van deze afhankelijke onderzoekscommissie worden. Daarnaast zullen er ook vertegenwoordigers van een aantal voetbalclubs aansluiten. Bijzonder details is dat er ook een afvaardiging van de KNVB en Eredivisie CV in het onderzoeksteam zal zitten. De KNVB zou dit als voorwaarde gesteld hebben om het onderzoek door te laten gaan.

Lees ook
Vervanger Just Spee bij KNVB is Frank Paauw
Nieuws

Vervanger Just Spee bij KNVB is Frank Paauw

Lees ook