Vervanger Just Spee bij KNVB is Frank Paauw

Frank Paauw is gekozen tot de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB, zo meldt de bond op de site. Tijdens de recente bondsvergadering kreeg Paauw, na één stemronde, de meeste steun met 31 van de 58 uitgebrachte geldige stemmen. Hij versloeg hiermee de andere kandidaten Jeanet van der Laan en Hans Nijland.

Paauw neemt het stokje over van Just Spee, die sinds 2019 bondsvoorzitter was. Spee, die vorig jaar aankondigde af te treden vanwege gezondheidsredenen, neemt vandaag officieel afscheid van de KNVB en zijn relaties.

Voor Feyenoorders is Frank Paauw geen onbekende. Als voormalig politiechef van de eenheden Rotterdam en Amsterdam, heeft hij veel ervaring met voetbal in onze stad. Hij heeft een uitstekend nationaal en internationaal netwerk opgebouwd binnen de voetbalwereld. Daarnaast begon hij op zesjarige leeftijd met voetballen en speelt hij bijna zestig jaar later nog steeds in een veteranenteam. Zijn liefde voor het spel en zijn langdurige betrokkenheid bij het voetbal maken hem een uitstekende keuze voor deze positie.

Rol en verantwoordelijkheden

Als bondsvoorzitter van de KNVB zal Paauw de vereniging leiden en samenwerken met de directeur-bestuurder betaald voetbal, Marianne van Leeuwen, en de directeur-bestuurder amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee. Samen vormen zij het bondsbestuur dat verantwoording aflegt aan de bondsvergadering.

De bondsvoorzitter vertegenwoordigt de KNVB bij belangrijke gebeurtenissen en op internationaal niveau. Hij leidt ook de bondsvergadering, waar cruciale onderwerpen die zowel het amateur- als betaald voetbal aangaan, worden besproken en gezamenlijk aangepakt. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten