'Zou toch waanzin zijn als je die man eerste trainer maakt'

Feyenoord is hard op zoek naar een vervanger van Arne Slot. De nieuwe trainer van de Rotterdammers krijgt de zware taak om het voetbal van de Bergentheimer door te ontwikkelen om de Stadionclub succesvol te houden.

In de voorbije weken circuleerde al een veelvoud aan namen waaronder Nuri Sahin, Marino Pusic, Dick Schreuder en zelfs Graham Potter en Keiran McKenna. Een andere naam die in april voor het eerst genoemd werd door Jan Boskamp is Brian Priske. De Deen zou over moeten komen van het Tsjechische Sparta Praag. In de Kick-off podcast van de Telegraaf wordt de potentiële opvolger van Slot, Priske besproken door Mike Verweij en Valentijn Driessen: "Het is nou niet een trainer waarvan ik dacht toen Slot weg ging, daar moeten ze voor gaan", begint de chef sport van de Telegraaf, weinig onder de indruk zijnde. 

Nog vijf namen op de lijst

Volgens Driessen is de longlist van de potentiële kandidaten behoorlijk ingekort: "Wat ik er van begrijp is dat er een stuk of vijf trainers nu nog op een lijstje staan en daar staat hij(Priske red.) ook bij. Of hij het ook wordt dat zal duidelijk worden als Dennis te Kloese terugkomt uit Mexico waar hij 'special guest' was op het huwelijk van Gimenez." 

Te Kloese maakt weinig haast

Sedee en Verweij vragen zich af waarom Te Kloese ogenschijnlijk weinig haast lijkt te maken met het doorpakken op een nieuwe trainer. Valentijn Driessen zegt daarover: "Dat komt omdat dat elftal waarschijnlijk intact blijft en natuurlijk zullen er nog jongens weggaan maar niet dat hele elftal moet omgebouwd worden." Ook denken de heren dat het te maken kan hebben met het feit dat de transfermarkt vanwege het EK later op gang zal komen.

Wie volgens Driessen de slechtst mogelijk keuze is, is Nuri Sahin. De assistent-trainer van Dortmund die met zijn team in de finale van de Champions League finale staat is te onervaren denkt de columnist: "Totaal geen enkele ervaring, waarom zou hij het worden dat slaat toch helemaal nergens op? Dat zou toch waanzin zijn als je die man eerste trainer maakt? Het domste wat je kan doen." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten